Stay Metal

Bok av Håkan Mattsson
Kenny "Metal" Bladqvist är, och har alltid varit Enköpings, ja förmodligen Europas bästa trummis. Metal själv har aldrig tvekat - en dag kommer mänskligheten förstå hans storhet. Till slut händer det, alla vill lyssna på Metal, både på hans musik och hans kompromisslösa åsikter. Det är konstigt att det inte hänt tidigare, men Metal blir nu plötsligt mannen på allas läppar. Lance, killen som inte kan gå klart gymnasiet, då mobbaren Uffe inte står ut med att Lance existerar i hans närhet. Lance får så småningom praktikplats på ett fraktföretag. Där möter han en fascinerande personlighet, vars åsikter hela världen borde få ta del av och i smyg ser Lance till att det blir så. Samtidigt brottas han med gamla demoner och får oväntad hjälp. Special Insight, mediabyrån som desperat söker efter nästa lysande stjärna på mediahimlen. Ska Ninni och hennes team hitta "den rätta", och hur vet man när man har träffat rätt? Stay Metal - boken om mannen, musikern och fenomenet. Men också om samtal där normer och fördomar kolliderar mellan generationer, där man måste leta efter personen bakom snacket och där sociala mediers makt är större än all talang. "Stay Metal är en cynisk berättelse om inskränkthet, missbruk, våld och mobbning. Men det är också en dråplig och sanslöst underhållande historia om ideal, envishet och ... kärlek."
Den här boken blir kul för den driver med normer,klyschor och allt däremellan till sin spets.

Kenny "Metal" Bladqvist är långtradarchaffis som får Lancelot Wiik som praktikant.Två totalt diametrala motsatser och ett åldersspann som gör sitt till.

Lancelot gör podden Stay Metal där han i smyg spelar in Metals sanningar om stort och smått.Det blir en hel del alkohol på deras resor men på något sätt lyckas de alltid få till det rätt.De lär av varandra.

När Metal har blivit invigd i podden blir det en signeringsturne genom Sverige,en hel del kändisar finns i periferin med lite omskrivna namn men det är lätt att lista ut vilka de är.

Det är rå humor rakt igenom men ändå med en skruv av baktanke.Det är svavelosande okvädingsord och mellan varven brutala kränkningar i ordform.Det är sexistiskt och stereotypt men jävligt roligt.

Har man svårt för svordomar,könsord och homosexualitet ska man absolut inte läsa boken,om inte läs och få skratta rejält.