Flykten från Olympo

Purebred - Flykten från Olympo
Bok av Lisa Hågensen
De trodde att en värld utan raser och religion skulle bli en värld i fred. De trodde fel. I den glömda staden Olympo ruvar farliga drömmar om flykt, hämnd och förbjuden kärlek. Femtonåriga Thorbi drömmer om att döda freaket Dora, hans systers mördare. När Dora blir tagen av mystiska män iscensätter hennes vän Laban flykten från Olympo för att rädda henne. Thorbi följer med på den farliga resan. Får han bara chansen tänker han hämnas sin syster. Långt därifrån har en gammal rörelse krälat upp till ytan och gör sig redo för krig. Thorbi och hans vänner hamnar mitt i en fasansfull plan att erövra Europa. Armén de möter har två mål. Slaveri och förintelse.
3 utgåvor
Välj utgåva
Flykten från OlympoSvenska - Pocket
ISBN: 9789198193084
Purebred - Flykten från OlympoSvenska - Okänt
ISBN: 9789198193091
Flykten från OlympoSvenska - Okänt
ISBN: 9789175576367
Första boken och definieras som Thorbis bok. Throbi är femton år, pojke och ska nu lämna sin födelsestad Olympo. Flykten från den trångsynta och instängda platsen öppnar upp nya möjligheter för Thorbi. Dock ska Dora, freaket, hon som dödade Mira, Thorbis syster, också hänga med. Men innan de alla lyckas fly, tar någon Dora och försvinner i natten.

Boken är äventyrlig och liknar lite The Maze Runner. En pojke som söker efter svar och en flicka. Det som jag kan tycka var lite negativt är språket och framförandet, det utspelar sig i en dystopisk framtid men ord som Freak kan antydas som en svordom "fuck" men det är inte så tydligt och efter 100ggr man ser det ordet i texten blir det lite utdraget och ens flyt slaktas ner lite... Annars finns det potential för spänning och mysterium.