Grinchen - julen är stulen

How the Grinch Stole Christmas!
Bok av Dr. Seuss
Denna klassiska historia handlar om Grinchen som försöker stjäla julen från invånarna i Vemdalen (Who-ville). Grinchen är en grön och hårig varelse med en cynisk inställning livet och högtider. Han gillar inte när människor umgås och har det trevlig och därför ogillar han julen mest av allt. Han försöker stjäla julen från byborna genom att ta ifrån dem allt som har med julen att göra. Boken är skriven på engelska.
Grinchen - julen är stulen är en klassisk barnbok av Dr Seuss som passar såväl stora som små (den passar särskilt som högläsningsbok). Den är skriven på vers, och den svenska översättningen är klart godkänd. Mysig och rolig bok att läsa till jul!
Härliga rim tillsammans med den klassiska berättelsen gör det till en härlig bok. Svartvitt med svart gör det effektfullt, men barnen skulle uppskatta mer om allt var i färg.
Ett måste att läsa den här boken till jul! Varje år, oavsett ålder!
Den är så mysig och rolig, skriven på vers.
Denna bok passar verkligen stora som små! Dr. Seuss barnböcker rimmar alltid, och i det här fallet tycker jag att översättningen ändå fungerar väldigt bra. Jag inser att jag bara sitter och ler och njuter när jag bläddrar genom den och läser och tittar på de vackra illustrationerna. Ett måste att läsa för sina barn! Men även väldigt kul för alla oss utan barn men med mycket nostalgi