Warriors, #2

Eld och is

Fire and Ice
Bok av Erin Hunter
ENDAST ELD KAN RÄDDA VÅR KLAN. Den ödesmättade profetian hänger över Åskklanen där Eldhjärta just blivit utnämnd till krigare och fått sitt krigarnamn. Hans liv som tamkatt känns väldigt avlägset. Det råder en bräcklig fred mellan de fyra klanerna i skogen, men det är oroliga tider och Åskklanen är försvagad efter alla strider. Läget blir ännu värre när man dessutom drabbas av både olyckor och sjukdom. Trots den svåra situationen är Eldhjärta övertygad om att det finns ett ännu värre hot mot klanen. Något som hotar hela klanens existens: förräderi i de egna leden ... Hjältemod, vänskap, maktkamper och svek - krigarkatternas hårda liv fascinerar läsare över hela världen. Warriors-serien har blivit en jättesuccé med över 20 miljoner sålda böcker. Eld och is är andra boken i Warriors-serien. Fortsättning följer i Hemligheternas skog. Sagt om Warriors-serien: KP KP KP KP KP Jag tycker att den har en väldigt bra story. Aron, 11 år, Kamratposten Den kommer att komma stort, glöm aldrig var ni hörde det först. Daniel Sjölin, TV4 Nyhetsmorgon Jag älskar de här böckerna! Misslisibell, Youtube, https://www.youtube.com/watch?v=lGCm1J7Pqs0 "Jag tycker att Ut i det vilda är bättre än alla Harry Potter-böckerna." Barnrecensent på Amazon
Del 2 i serien Warriors. Vi fortsätter följa Eldhjärta, tidigare tamkatt men som nu blivit krigare i Åskklanen. De fyra kattklanerna fortsätter sin kamp om jaktmarker och tiderna är fortsatt svåra. Spänningarna ökar ytterligare av att människor tränger sig längre in i skogen, att sjukdom och svält alltid ligger runt hörnet och att det inte är självklart att klanerna kan lita ens på sina egna medlemmar.

Jag tycker den här andra delen var väldigt spännande men den skilda sig tyvärr inte särskilt mycket från del 1 i handlingen. Jag hoppas att del 3 tar en vändning och vi får en variation i katternas liv.