Lilla huset på prärien, #3

Lilla huset på prärien

Little House on the Prairie
Bok av Laura Ingalls Wilder
Äventyret fortsätter för Laura Ingalls och hennes familj. De lämnar sitt lilla hus i Wisconsins stora skogar och ger sig av med häst och vagn mot Kansas och den vidsträcka prärien. Efter en strapatsrik resa hittar de den bästa platsen att bygga sitt nya hus på. Nybyggarlivet är hårt, och ibland farligt, men Laura och hennes familj trivs ändå i sitt lilla hus på prärien. Laura Ingalls Wilders böcker om nybyggarlivet i Amerika i slutet av 1800-talet har lästs och älskats av generationer. Det lilla huset på prärien är den andra boken om Laura och den som fått namnge serien.
Boken är en i en serie om familjen Ingalls pionjärliv och bygger på verkliga händelser som dottern Laura nedtecknat. I bokserien ser man hur de bygger upp en tillvaro, sakta men säkert, med ganska många bakslag om är dramatiskare i böckerna än i tv-serien.
Tv-serien har komprimerat många händelser och förlagt dem till staden där de lever i under en period. Manuset har spätts på med lite moraliska dilemman, men följer "synopsis" väl. Castingen blev en lyckträff förstod man när småsyrorna skulle se "pjärjen".