Milk

Film från 2008 regisserad av Gus Van Sant
Milk är en biografisk film om Harvey Milk. Han gick till historien som en av de mest engagerande människorna i rörelsen mot att begränsa homosexuellas rättigheter i New York och övriga USA. Filmen hade premiär 2008 och den har berört många människor sedan dess. Den vann en Oscar för bästa manliga huvudroll också.
Den här biografiska filmen är baserad på en sann historia om en faktisk person. Filmen Milk handlar nämligen om Harvey Milk och hans politiska engagemang för homosexuellas rättigheter.

Filmer som är biografiska är inte alltid lika publikdragande som andra filmgenrer. Men, den här filmen fick folk att röra sig till biograferna i alla fall. Filmen är inte en dokumentär, däremot skildrar den en sann historia. Filmen är regisserad av Gus Van Sant och på den stjärnspäckade rollistan syns Sean Penn som Harvey Milk och James Franco i rollen som Scott Smith, för att nämna några. Den förstnämnda vann dessutom en Oscar för bästa manliga huvudroll för sin gestaltning av Harvey Milk.

I många av de stora masscenerna förekommer det personer som var på plats när händelsen utspelade sig på riktigt, i verkligheten. Inspelningen ägde delvis rum i New York på Castro Street där Harvey Milk har butiken Castro Camera, sedan får tittaren följa Harvey Milks resa från New York till San Francisco.