Värket

Bok av Katarina Lundholm
Plötsligt ska det förändras på den anrika verksamheten Värket. De ska inte längre ha kvar sina gamla lokaler utan en flytt ska ske och kontoret ska moderniseras. Det ska bli öppen planlösning och mycket annat. Men vad händer då? Läsaren får följa de anställda som inte är helt överens med det som komma skall.
Omorganisation och förändring, ut med det gamla och in med det nya.
Omorganisation har jag upplevt ett antal gånger, har som HR även medverkat i att genomföra (dock inte aktivitetsbaserat) en del så ämnet känns väldigt bekant.
Dock uppstår svårigheter då Värket ska gå från enskilda rum och att vara en pappers-organisation till en öppen aktivitetsbaserad och papperslös arbetsplats.
Vad kommer hända med de medarbetare som är i behov av sitt trygga rum och fasta arbetsplats? Kommer de kunna hitta sin plats i den nya organisationen?

En lättlyssnad varm och härlig berättelse om oro för förändringar och ett annorlunda sätt att arbeta på som i takt med att de vänjer sig övergår till möjligheter att bli sedd och hörd och att starka vänskapsband kan knyts.
En underbar feelgood ❤
Värket- kaos på kontoret av Katarina Lundholm är lättläst och rolig med karaktärer som beskrivs så väl och målande att jag direkt fick en väldigt tydlig bild av dem. Olika människoöden skildras fint och även om boken är dråplig och bjuder på skratt så finns där ett djup som visar på hur något som bagatelliseras av en person kan avgöra en annan persons hela liv.
Det är en debutroman som är intressant, väcker många känslor och som är en igenkänningsfaktor. Jag brukar inte läsa denna typ av bok men jag är väldigt glad att jag fick möjligheten att göra det. Den är inte lång så det är ett plus. Lätt att förstå och man kan få en förståelse i hur det faktiskt kan kännas på en arbetsplats för många med olika tycken och tankar. Nytt är bra men kanske inte det bästa för alla. Men någonstans möts man på vägen och det blir iallafall så bra det kan, förhoppningsvis.
Spännande bok. Lite seg i början men den blev bättre och bättre. Annorlunda och en ny författare som jag inte hört talas om tidigare