Mitfordmorden, #3

Skandal i svart

The Mitford Scandal
Bok av Jessica Fellowes
Året är 1928. Ett hembiträde förolyckas på ett glamoröst party anordnat av arvtagaren Bryan Guinness. Bryan har precis friat till arton år gamla Diana, den vackraste av de sex Mitford-systrarna. Hembiträdets död avfärdas som en olyckshändelse och de nygifta lägger händelsen bakom sig för att inleda ett virvelvindsliknande liv i Londons Mayfair, chica Paris och hedonistiska Berlin. Mitford-systrarnas jungfru, Louisa Cannon, följer med på resorna, liksom ett entourage av vänner, familj och hangarounds från Nancy Mitford till Evelyn Waugh. När ett andra offer hittas i Paris 1931 börjar Louisa se samband med dödsfallet två år tidigare. Nu måste hon övertyga Mitford-systrarna om att en mördare kan finnas i deras närhet. Detta medan skuggorna tätnar i Europa, och i Diana Mitfords hjärta. Den tredje boken i serien om Mitfordmorden skildrar ett turbulent Europa i slutet av 1920-talet.
Diana Mitford gifter sig med den rike arvtagaren Bryan Guinness 1928 och de åker på bröllopsresa till Paris och Venedig. Med på resan är Dianas kammarjungfru Louisa som är huvudperson i berättelsen. Det inträffar flera märkliga dödsfall som först bedöms vara naturliga, men Louisa misstänker att det kan vara mord och tar kontakt med sin polisvän Guy.

Det är en lättläst historisk deckare som delvis är baserad på verkliga personer. Karaktärerna är ganska ytligt beskrivna och intrigen är lite osannolik. Men gillar man pusseldeckare i historisk miljö passar den här boken bra. Det är den tredje delen i serien om systrarna Mitford.