Ut ur skuggorna

From the Shadows
Bok av G. R. Halliday
»En thrillerdebut full av oväntade vändningar och villospår.« | NB Magazine »G. R. Halliday har skapat en kriminalroman lika mörk, gripande och stämningsfull som det skotska landskap den utspelar sig i.« | Gordon Brown, författare till den hyllade thrillerserien om Craig McIntyre Sextonårige Robert Wright kommer hem sent en kväll och efter att ha bytt några korta ord med sin pappa går han upp på sitt rum och lägger sig. Dagen därpå hittas han död på en ödslig åker i det skotska höglandet, med en rad djupa jack över ryggen och överkroppen egendomligt framåtlutad - som i bön. Kriminalkommissarie Monica Kennedy är tidigt på plats och redan när hon ser den sargade kroppen grips hon av en kuslig föraning om att hon här har att göra med en mördare som inte skördat sitt sista offer. Hon anar det värsta, men det finns samtidigt inget som kunnat förbereda henne på den vecka som väntar. Parallellt med att Monica och hennes kollegor gör nya chockerande upptäckter försöker socialarbetaren Michael Bach desperat spåra upp en försvunnen klient. Den sjuttonårige Nichol Morgan har inte setts till på sju dagar och allt han lämnat efter sig är ett kryptiskt SMS. Och när Michael själv dras in i utredningen av mordet på Robert Wright blir han mer och mer övertygad om att Nichol gått samma öde till mötes. G. R. HALLIDAY föddes i Edinburgh men är i dag bosatt på landsbygden i Inverness på det skotska höglandet. Under uppväxten var han besatt av de olösta mysterier som hans far undersökte i sitt yrke, något som har fungerat som inspiration till thrillerdebuten Ut ur skuggorna.
En sextonårig pojke hittas död på en åker och kroppen är full med vad som ser ut att vara bitmärken och den är placerad i en konstig position. Pojken har också en svart sten nedstucken i halsen.

Kommisarie Monica Kennedy kopplas in och hon misstänker tidigt att det här mordet kommer att följas av fler.

Socialarbetaren Michael Bach letar efter en försvunnen klient, den 17-årige Nichol Morgan som efter ett mystiskt sms varit spårlöst borta i 7 dagar. Kan Nichol ha mött samma öde som den förste pojken?

En mörk och dyster berättelse från det skotska höglandet med bra intrig.
Ut ur skuggorna av G.R. Halliday var riktigt underhållande läsning, trots sin mörka handling. Redan i första kapitlet kopplar mysteriet sitt grepp om läsaren då man får följa sextonårige Roberts sista stund i livet. Ohyggligt och läskigt! 😱 Därefter börjar polisens arbete och jag gillar kommissarie Monica Kennedy från första stund. Hon misstänker genast att detta är en mördare som kommer att slå till igen. Och självklart får hon rätt... Jag hoppas vi snart får läsa mer om Monica Kennedy! .