Den tysta kvinnan

The Silent Wife
Bok av Karin Slaughter
HAN TITTAR. HAN VÄNTAR. HAN TAR. VEM BLIR NÄSTA OFFER? Medan han utreder ett mord i ett fängelse får polisen och GBI-utredaren Will Trent veta något som sätter en kedja av händelser i rullning. En av fångarna på anstalten hävdar nämligen att han är dömd för ett brott som han inte har begått, och han säger att han blivit utsatt för en komplott ledd av polisen Jeffrey Tolliver. Den riktige gärningsmannen är fortfarande är på fri fot, en seriemördare som systematiskt mördat kvinnor under flera år. Om Will börjar gräva i det gamla fallet och berättar sanningen om Tolliver, som har hjältestatus inom poliskåren, är fången villig att förse Will information som kan lösa fängelsemordet. För bara några dagar sedan mördades en ung kvinna i en park i norra Georgia. Är det ett sammanträffande, eller har seriemördaren fången berättat om skördat ännu ett liv? När Will gräver djupare i båda mordfallen blir det allt mer uppenbart för honom att han måste lösa det gamla fallet först. Men nästan tio år har gått - tid för minnen att blekna, vittnen att försvinna, bevis gå upp i rök och lögner att förvandlas till sanningar. Och i båda fallen behöver han hjälp av sin flickvän, rättsläkaren Sara Linton ... som även råkar vara Jeffrey Tollivers änka. Det förflutna och nuet är på snabb kollisionskurs och allt Will Trent håller kärt står på spel. Den tysta kvinnan är tionde fristående delen i Karin Slaughters hyllade Will Trent-serie. *** KARIN SLAUGHTER är en av världens mest lästa och hyllade författare. Hennes böcker har givits ut i 120 länder och sålts i fler än 35 miljoner exemplar. Hon har skrivit 20 böcker, inklusive serierna om Grant County och Will Trent, samt Edgarnominerade De fördärvade och flera titlar som legat på Sunday Times topplista; De vackraste, Den goda dottern, Bilder av henne och Den sista änkan. Spänningsromanen Bilder av henne filmas just nu för Netflix och Grant County- och Will Trent-serierna är också under produktion för tv. Slaughter har även grundat välgörenhetsorganisationen Save the Libraries. Hon är född i Georgia och bor i Atlanta.
❥ Recension

Del 10 i serien om Will Trent.

Hmm, jag som älskar serien om Will Trent har för första gången blivit besviken på en bok i serien. Är lite i chock faktiskt. För mig är dessa böcker alltid säkra kort.

Finner denna alldeles för lång med en otroligt seg startsträcka på ca 100 sidor. Fastnar inte alls och tycker bara det blir rörigt att blanda in hennes andra bokserie (som jag inte läst). Nej, tyvärr gillade jag inte denna men jag tycker de andra fyra i serien som jag hunnit läsa är fantastiskt bra. Och äntligen släpps nu serien i sin helhet. Ser fram emot att läsa del 4, 5, 6, 7 och 8. Har alltså läst 1, 2, 3, 9 och 10.

Släppta:
Del 1, 2, 3, 4, 5, 8, 9, 10. Del 6 och 7 släpps i vår.

Boken får 🌲🌲+ av 5.
En av mina favorit serier, det här är bok 10 i serien om Will Trent och alla böcker är riktigt bra!
Det är alltid en spännande story och sen är huvudkaraktärerna Will och Sara väldigt intressanta att få följa och lära känna bättre.
Jag hopper verkligen det kommer fler böcker i serien.
Karin Slaughter vet verkligen hur man skrivit spännande böcker! Det här är tionde delen i serien om Will Trent. I denna bok förhandlar en fånge på ett fängelse om information, i utbyte vill han att GBI tar en titt på det fall han är dömd för, ett bestialiskt mord och våldtäkt på en collegestudent. Det visat sig ganska snart att fången i fråga troligtvis inte är gärningsmannen och att brott fortfarande begås.

Har du inte läst böckerna om Will Trent tycker jag absolut att du ska göra det, de är suveränt bra och relationerna är djupa och komplicerade.