Kvinnoarvet

Bok av Amelia Adamo
Genom att lita på sina inre krafter kan man nå långt. Alla har stora möjligheter, oavsett uppväxt, familjebakgrund eller pengar. Tidningsdrottningen Amelia Adamo berättar inspirerande om hur man når framgång i livet. Hon delar med sig av sina personliga erfarenheter om förluster, makt, kärlek och framgångar. Här ryms humor, glädje, sorg och en enorm tro på den egna drivkraften.
En mysig bok att läsa om Amelia Adamos uppväxt och hennes arbetssätt i hennes yrkeskarriär. Lättläst och charmigt.
Amelia Adamo har här författat tio kapitel där hon ger röst åt barndom, rotlöshet, kärlek, familj, relationer, jobb, arbetsmoral, kvinnlighet och vad som driver en kvinna att nå stor framgång inom sin bransch.

Jag ska inte ljuga och säga att jag inte förväntat mig lite mer insikt i Amelias historia och liv, men det faktum att boken är lättläst och för vem som helst i vilken ålder som helst att läsa, är inte någonstans förkastligt. Det gör boken till en perfekt memoar från vilken man kan ta till sig kloka citat och jordnära levnadstips. Som hon själv beskriver är detta ingen traditionell självbiografi, utan en bok om hennes lärdomar och värderingar.

Hon berättar öppenhjärtligt om delar av sin barndom och avsaknaden av information kring sina Italienska rötter, vilket väckte min nyfikenhet. Jag hade gärna velat ha lite mer men det man får av att läsa den här boken är absolut fint och generöst delat. Mycket läsvärd bok!