Athena: Hur svårt kan det vara

Bok av Elin Ek
Elin Eks Athena är en schysst kompis som med stark självkänsla och ostoppbar attityd försöker förändra världen till det bättre och lämnar läsaren med känslan att ingenting är omöjligt. Till och med niorna klättrar i träd på rasterna på Athenas skola. I hundra år har eleverna på Lindskolan hängt i Tröstan och Stora Skuggan eller någon av de andra gamla lindarna på skolgården. Där har man viskat hemlisar och spelat kort och vågat sig upp på den högsta grenen. Men grannarna tycker att trädens löv skräpar ner, och visst ser de ut att vara i dåligt skick? Plötsligt är lindarna i fara! RJK kallar till krismöte, men Yousef dyker inte upp. Aicha säger att har sett honom på stan - med en tjej... Tur att Athena är världens bästa på typ allting och hittar lösningar där alla andra misslyckas!
3 utgåvor
Välj utgåva
Hur svårt kan det vara?!Svenska - Inbunden
ISBN: 9789178037469
Hur svårt kan det vara?!Svenska - Ljudbok
ISBN: 9789178275731
Athena. Hur svårt kan det vara?!Svenska - E-bok
ISBN: 9789179751159
Hur svårt kan det vara är den tredje delen i serien om den pratglada schyssta kompisen Athena. Tillsammans med sina bästa kompisar har hon en Rädda-Jorden klubb. I den här boken har turen kommit till lindarna på Athenas skola som hotas av nedhuggning.
Athena är en härlig frisk fläkt som är full av energi och idéer och som inte räds för att driva de frågor hon brinner för så långt det går. Med glimten i ögat får vi ta del av Athenas betraktelser på högt och lågt. Jag gillar hur humorn går som en röd tråd i genom hela boken. Det är en medryckande berättelse som innehar viktiga ämnen om miljö och att väga kämpa för det man tror på. Boken passar både killar och tjejer men med sin pastelliga och lite tjejiga framsida så tror jag tyvärr att en del killar kanske avskräcks av boken och inte vågar ge den en chans. Det är synd för författaren är bra på att skriva underhållande barnböcker.