Lykke Lo hittar en strumpa

Bok av Carina Kero Esberg
Lykke Lo har huggit ved i skogen hela dagen. På vägen hem hittar hon en färgglad strumpa. Vems kan den vara? Hon träffar flera djur efter vägen, men inget av dem saknar en strumpa. "Lykke Lo hittar en strumpa är en bok som jag fyllt med allt som jag älskar; det lilla barnets funderingar, djur från våra skogar och massor med snö." Carina Kero Esberg, författare
"Lykke Lo har huggit ved hela dagen.
På vägen hem hittar hon en färgglad strumpa.
Vems kan den vara? Hon träffar flera djur på vägen men ingen av dom saknar sin strumpa.."

En söt liten berättelse där Lykke Lo vill hjälpa till så att strumoan hittar hem.

Super fina bilder o man får lite julkänsla och givetvis när man har varit ute i snön finns de ju inget bättre än lite varm choklad ♡
3-åringarna tycker: Jätteroligt att peka ut alla djur som Lykke Lo möter genom boken. Tycker om att sitta och bläddra i den själv och berätta om djuren och vem som till slut visar sig vara strumpans ägare.

5-åringen tycker: Tycker också om alla de olika djuren, och tycker att fantasimonstret är mer sött än läskigt. Har mycket lättare att hänga med på att gissa om strumpan passar de olika djuren och att prata med om att saker kan verka mycket läskigare än de egentligen är.

Mamman tycker: En fin saga med fantastiskt mysiga illustrationer av författaren själv. Lykke Lo hittar en strumpa i skogen medan hon är ute och samlar ved, och medan hon går hem frågar hon de djur hon möter om det är deras strumpa, men hon hittar ingen som passar. Då börjar hon fundera på om det är ett monster som tappat strumpan, för skogen ser verkligen läskig ut i mörkret.

I den här boken finns omtänksamhet, värme, vänskap, rädsla och fantasi samlad till en omtänksam och värmande historia.
Vilken mysig bok! Boken är verkligen fin och mysig. Jag gillar att boken handlar om flera olika djur som gör olika saker. Till exempel åker mössen skridskor, det ger en väldigt härlig känsla. Jag gillar att Lykke Lo letar efter ägaren och visar omtanke mot sina kompisar. Jag tror att det kan uppmuntra barn att vara mer omtänksamma och snälla genom att läsa böcker om sådana händelser.
Jag älskar verkligen illustrationerna och de är väldigt passande till texten.
Det jag tyckte mest om var att boken har ett bra budskap med omtänksamhet, men även lite rädsla och vänskap.
En riktigt bra och mysig bok för barn!

Tre sammanfattande ord:
Fin, mysig och omtänksam!
Den här boken har riktigt fina illustrationer och utspelar sig i en mysig vintermiljö. Den får mig att drömma mig bort till norrland. Lykke Lo tar med sig strumpan som hon hittar och försöker sedan spana efter dess ägare på hemvägen. Boken innehåller lite fakta om djuren hon möter när de förklarar vad de gör eller varför det inte är deras strumpa, vilket jag gillade. En mysig berättelse som passar utmärkt som godnattsaga under kanske framförallt vinterhalvåret.