Lykke Lo hittar en strumpa

Carina Kero Esberg

Lykke Lo har huggit ved i skogen hela dagen. På vägen hem hittar hon en färgglad strumpa. Vems kan den vara? Hon träffar flera djur efter vägen, men inget av dem saknar en strumpa.

"Lykke Lo hittar en strumpa är en bok som jag fyllt med allt som jag älskar; det lilla barnets funderingar, djur från våra skogar och massor med snö." Carina Kero Esberg, författare

Mindre

Lykke Lo har huggit ved i skogen hela dagen. På vägen hem hittar hon en färgglad strumpa. Vems kan den vara? Hon träffar flera djur efter vägen, men inget av dem saknar en strumpa... Mer

Vilken mysig bok! Boken är verkligen fin och mysig. Jag gillar att boken handlar om flera olika djur som gör olika saker. Till exempel åker mössen skridskor, det ger en väldigt härlig känsla. Jag gillar att Lykke Lo letar efter ägaren och visar omtanke mot sina kompisar. Jag tror att det kan uppmuntra barn att vara mer omtänksamma och snälla genom att läsa böcker om sådana händelser.
Jag älskar verkligen illustrationerna och de är väldigt passande till texten.
Det jag tyckte mest om var att boken har ett bra budskap med omtänksamhet, men även lite rädsla och vänskap.
En riktigt bra och mysig bok för barn!

Tre sammanfattande ord:
Fin, mysig och omtänksam!
Den här boken har riktigt fina illustrationer och utspelar sig i en mysig vintermiljö. Den får mig att drömma mig bort till norrland. Lykke Lo tar med sig strumpan som hon hittar och försöker sedan spana efter dess ägare på hemvägen. Boken innehåller lite fakta om djuren hon möter när de förklarar vad de gör eller varför det inte är deras strumpa, vilket jag gillade. En mysig berättelse som passar utmärkt som godnattsaga under kanske framförallt vinterhalvåret.