Vem är jag?

Bok av Maria Trolle
En ny bok av populära illustratören Maria Trolle! Flugan Frans är inte riktigt som de andra flugorna i sin familj. När de andra vill äta komockor dricker han hellre nektar från vallmoblommor. När familjen flyger rakt, så flyger Frans upp och ned. - Så där gör inte riktiga flugor! säger familjen. Frans rymmer hemifrån. Om jag inte är en fluga, vem är jag då? tänker han. Kanske är jag egentligen ett bi? På sitt äventyr träffar han tre nya vänner, masken Mia, myran Pelle och Syrsan Yrsa, som alla tre har valt att leva annorlunda. Vem är jag? är en humoristisk saga på vers, om vänskap och om att våga gå sin egen väg.    
En Väldigt söt bok om flugan Frans och om att hitta vem man är... En vackert illustrerad bok med Viktigt budskap!

Vi får som sagt träffa flugan Frans som inte är som alla andra flugor; detta gör att han lämnar sin familj och försöker hitta sig själv. Han testar bl.a. på livet som bi och daggmask. Men sen visar det sig att han inte är ensam om detta sökande...

En mysig och viktig berättelse om att hitta sig själv!
Vem är jag? är en fin berättelse om att våga hitta sig själv och gå sin egen väg fast andra försöker omvända en. Det är en berättelse om mod som jag tror kan hjälpa till att peppa barnen att våga vara sig själva och inte lyssna så mycket på andra runtomkring. I boken är det flugan Frans som inte följer i familjens utstakade fotspår. Familjen älskar komockor men Frans vill hellre dricka nektar och det kan familjen inte förstå, varvid Frans ger sig iväg. Sagan slutar lyckligt utan att Frans tvingas göra avkall på vem han är och det gillar jag. Texten är skriven på vers och den får ett väldigt trevligt flyt vid läsningen. Illustrationerna i boken är helt ljuvliga. Mängder med blommor i fantastiskt fina färger och man blir glad av att titta på illustrationerna. Vem är jag? är en liten godbit som sticker ut i djungeln av barnböcker. Den passar barn från 3-4 år och uppåt!