Sofi & Jakob reser till New York

Bok av Lovisa De Geer

WOW! Jag skulle nog inte våga titta ut om jag bodde högst där uppe. säger Jakob. Undrar hur många trappsteg det är dit? frågar Sofi.

Sofi & Jakob har precis landat i New York med sin favoritfaster Lollo ochallt känns högt, spännande och fantastiskt. De ger sig ut på äventyr i denstora staden, de reser med yellow cab, äter hamburgare och dricker milkshakes och upptäcker både Times Square, Empire State Building och Frihetsgudinnan. Men när de passerar Central park Zoo får de veta att en liten apa precis har rymt. Kommer de kunna hitta den lilla apanoch få hittelönen som utlovats? Häng med på resan och hjälp dem hitta apan Jocko igen.

Sofi & Jakob reser till New York är den andra delen i en serie av härliga reseberättelser för hela familjen. Både med korta och lärorika fakta omsevärdheterna och en upptäcktsresa i New York.

Mindre

WOW! Jag skulle nog inte våga titta ut om jag bodde högst där uppe. säger Jakob. Undrar hur många trappsteg det är dit? frågar Sofi. Sofi & Jakob har precis landat i New York med sin... Mer

Jag tycker boken är ganska bra! Jag tycker att boken börjar alldeles för direkt och att det känns som att författaren missat att skriva några sidor. Det var till och med vid ett tillfälle jag tittade efter om jag råkat ta två sidor när jag bläddrade. Jag gillar att det är så många saker som tas upp och de besöker men samtidigt går det för fort. Jag tycker även att denna är bra med alla små faktarutor och allt runtomkring. Men jag blev ganska besviken på denna, tyvärr. Den första var ju jättebra.
Jag gillar som sagt handlingen och idén till boken men det går för fort fram och i början hängde jag inte med alls för den började för direkt.