Torpflickorna

Bok av Erika Larsson Norlund
Klaras perfekta liv förändras och inget blir som förr. Livet blir helt annorlunda mot vad Klara är van vid och dessutom finns det inte pengar till allt. Trots allt inser Klara att hon har det mycket bättre än många andra och att hennes liv är enklare mot hur hennes mormors barndom var. Men att få bo i ett ruckel där det luktar hemskt är inte kul. Hur ska hon kunna våga bjuda hem kompisar till detta hus? Något verkar dessutom inte stämma med huset, och vem är den okända kvinnan i bilen? Torpflickorna är en fristående fortsättning på Kvarnpojken. Det finns kopplingar till den tidigare boken men man behöver inte ha läst den för att läsa Torpflickorna. Båda böckerna är ungdomsböcker som berör olika viktiga ämnen och de går precis lika bra att läsas av äldre åldrar. Familjeböcker helt enkelt!
Efter ett liv med pengar och fint hus, förändras livet plötsligt för Klara och hennes bror Sixten.
Föräldrarna ska skiljas och pengarna är slut.

Klara och Sixten flyttar med sin mamma till ett ensligt torp, ett ruckel där det även luktar fruktansvärt.
Hur ska de få bort den hemska doften som bara blir värre?

Klara tycker det är pinsamt att flytta till torpet, och inte blir det bättre av att hennes pappa flyttar ihop med en man.
Vad ska de säga i skolan?

Detta är en mysig och fin berättelse som verkligen fängslar och berör mig mycket.

Dåtid och nutid varvas och knyts ihop i slutet.

Viktiga ämnen blandas med lite övernaturligt, vilket gör den både spännande och gripande. Då och då är den även lite läskig.

Detta är fortsättningen på Kvarnpojken, men kan läsas fristående.
Jag gillade båda böckerna väldigt mycket och trots att den är från 9 år, kan vuxna också läsa. Boken är lättläst och har korta kapitel.
Det här är en bra ungdomsbok där mystiska övernaturliga händelser blandas med många viktiga ämnen. En spännande bok, men lite otäck ibland. Det märks att författaren gillar det övernaturliga, boken kan läsas även av äldre, den passar alla åldrar.