Kvarnpojken

Bok av Erika Larsson Norlund

Efter en tuff vår i skolan för Adrian bestämmer sig hans föräldrar att hela familjen ska flytta från förorten till Adrians döda morfars hus på landet. Men allt är inte lätt i en ny skola och tydligen var det inte bättre förr heller. Ondskan fanns även då. Vilka grymheter har egentligen utspelat sig i byn? Och vem är damen vid bäcken eller är det dimma? Och hur hänger alla mystiska händelser ihop? Ibland kommer hjälpen från oväntat håll.

Mindre

Efter en tuff vår i skolan för Adrian bestämmer sig hans föräldrar att hela familjen ska flytta från förorten till Adrians döda morfars hus på landet. Men allt är inte lätt i en ny... Mer

2 utgåvor
Välj utgåva
KvarnpojkenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188769343
KvarnpojkenSvenska - Okänt
ISBN: 9789188769572
En sån bra bok! Jag hade älskat att läsa den här när jag var i den s k bokslukaråldern ( fast jag är förstås fortfarande en bokslukare 🙃). Erica Larsson Norlund har skrivit en bok som tar upp flera viktiga ämnen såsom ADD, dyslexi, utanförskap, mobbing, barnmisshandel, kvinnomisshandel och alkoholism. Och jag älskar den historiska delen och tänker att det är både intressanta och lärorika perspektiv. Att boken bjuder på övernaturliga inslag gör ju läsupplevelsen lite lagom kittlande och blir som pricken över i:et. Kvarnpojken är en pärla! Den är lättläst och lagom lång för målgruppen, tänker jag. Det som drar ner mitt betyg något är de grammatiska fel som språkpolisen i mig inte kan undgå 🙃. Men som sagt, det här är en bra bok och lämpar sig mer än väl som sommarlovsläsning 🏖📚. Kvarnpojken får ☕☕☕☕ eller i det här fallet 🥛🥛🥛🥛med O'boy i 😉.