Kvarnpojken

Bok av Erika Larsson Norlund
Efter en tuff vår i skolan för Adrian bestämmer sig hans föräldrar att hela familjen ska flytta från förorten till Adrians döda morfars hus på landet. Men allt är inte lätt i en ny skola och tydligen var det inte bättre förr heller. Ondskan fanns även då. Vilka grymheter har egentligen utspelat sig i byn? Och vem är damen vid bäcken eller är det dimma? Och hur hänger alla mystiska händelser ihop? Ibland kommer hjälpen från oväntat håll.
I början av boken får vi läsa om dåtiden om Adrians morfars uppväxt, svårigheterna med hans läsning i skolan m.m och byns alla hemligheter. Sedan gör författaren en snygg vändning till nuet och Adrians tid och hans svårigheter med läsningen m.m. Boken berör mig på ett sätt där jag ibland kan känna igen mig i inom vissa situationer. Boken är fantastiskt bra, spännande och samtidigt så sorglig i vissa delar. Älskar att texten är lite större än vad det brukar vara i böcker så det är lätt att läsa och hänga med. Miljön och karaktärerna är väl beskrivna. Många guldstjärnor får den av mig och kan varmt rekommendera er denna
En sån bra bok! Jag hade älskat att läsa den här när jag var i den s k bokslukaråldern ( fast jag är förstås fortfarande en bokslukare 🙃). Erica Larsson Norlund har skrivit en bok som tar upp flera viktiga ämnen såsom ADD, dyslexi, utanförskap, mobbing, barnmisshandel, kvinnomisshandel och alkoholism. Och jag älskar den historiska delen och tänker att det är både intressanta och lärorika perspektiv. Att boken bjuder på övernaturliga inslag gör ju läsupplevelsen lite lagom kittlande och blir som pricken över i:et. Kvarnpojken är en pärla! Den är lättläst och lagom lång för målgruppen, tänker jag. Det som drar ner mitt betyg något är de grammatiska fel som språkpolisen i mig inte kan undgå 🙃. Men som sagt, det här är en bra bok och lämpar sig mer än väl som sommarlovsläsning 🏖📚. Kvarnpojken får ☕☕☕☕ eller i det här fallet 🥛🥛🥛🥛med O'boy i 😉.