Din hälsa sitter i munnen

Bok av Björn Klinge
"Din hälsa sitter i munnen : 101 frågor och svar om munhälsa och kopplingen mellan vetenskap, folksjukdomar och ett långt och friskt liv" är en bok som på ett vetenskapligt sätt bevisar hur munhälsan och den övriga hälsan hänger ihop. Genom att ta hand om tänderna och sköta munhygienen minskar riskerna för många välfärdssjukdomar.
"Din hälsa sitter i munnen : 101 frågor och svar om munhälsa och kopplingen mellan vetenskap, folksjukdomar och ett långt och friskt liv" är en bok som bevisar hur munnen och hälsan hänger ihop. Författarna Björn Klinge och Pamela Andersson belyser kopplingarna mellan munhälsan och andra sjukdomar. Genom att sköta tänderna och munhygienen ökar chanserna för ett friskare liv.

Boken är är full av fakta och beskriver på ett lättförståeligt sätt hur viktigt det är att ta hand om tänderna och munhygienen. Den beskriver bakteriefloran i munnen och hur den påverkar kroppen och vanliga folksjukdomar. Det bästa med boken är att den ger konkreta tips på vad man kan göra för att stärka munhälsan. Här finns även svar på de vanligaste frågorna och farhågorna relaterade till munhälsa.