Food Pharmacy

Bok av Lina Nertby Aurell och Mia Clase
“Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat” är en insiktsfull bok om antiinflammatorisk kost. Författarna Mia Clase och Lina Nertby Aurell driver den populära bloggen och podcasten Food Pharmacy som ligger till grund för denna bok. Här berättar de sambandet mellan kroppens välmående och maten vi äter.
Man blir så inspirerad att börja äta hälsosamt efter att ha läst denna bok. Så många bra tips och idéer på hur man kan välja nyttigare alternativ och hur man gör det enkelt att äta hälsosamt.
Rekommenderas för den som vill äta hälsosamt
Väldigt bra bok som går igenom de mesta som har med kroppen och tarmen att göra på ett sätt som är lätt att förstå.
“Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat” är en insiktsfull bok om antiinflammatorisk kost. Författarna Mia Clase och Lina Nertby Aurell driver bloggen Food Pharmacy som ligger till grund för denna bok. Den handlar om att en stor del av välmåendet och hälsan är kopplat till vad du äter. De berättar på ett underhållande sätt om vad hälsosam och antiinflammatorisk mat är för något och varför det är bra för dig.

Bloggen och podcasten Food Pharmacy har slagit igenom stort och har hundratusentals följare. Det är en av Sveriges största plattformar för hälsa och livsstil. Äntligen har den populära och insiktsfulla bloggen förvandlats till bokform. I boken beskrivs allt i från tarmfloror, skillnaden mellan onda och goda bakterier, hypokondri och vad antiinflammatorisk kost innebär.

Boken är, precis som bloggen, skriven på ett väldigt lättsamt och underhållande sätt. Läsaren kan snabbt sätta sig in i de olika begreppen och förstå innebörden av denna typ av kost. Snart inser man som läsare att antiinflammatorisk mat är absolut nödvändig för ett hälsosamt, friskt och balanserat liv. Efter att ha läst denna bok vill man inget annat än att rensa i skafferiet och fylla på med nyttigheter som gurkmeja, kryddor och gröna blad.

En stor fördel är att boken är fri från pekpinnar. Istället för att utesluta massor med livsmedel ligger fokus på att skapa en välbalanserad kost fylld med nyttigheter. Det handlar om att jaga näringsrika och nyttiga livsmedel istället för att utesluta processad mat och raffinerat socker.

En annan fördel är att all fakta är underbyggd genom professor Stig Bengmark. Han är en tidigare chefskirurg på Lunds universitet med lång erfarenhet och forskning om magens bakterier, tarmfloran och matens påverkan på hälsan. Enligt Bengmark är ett dåligt immunförsvar orsaken till majoriteten av alla kroniska sjukdomar. Därför är det viktigt att hålla sig frisk och jobba aktivt för att stärka immunförsvaret. Ett effektivt sätt att göra detta är genom att leva och äta så antiinflammatoriskt som möjligt.

“Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat” är en insiktsfull och mycket välskriven bok som är viktig i debatten om dieter. Den gav mig en ordentlig tankeställare om min kosthållning och fick mig att tänka till en extra gång vid storhandlingen. Mycket läsvärd.