Somna & somna om

Bok av Linda Wirén
Denna bok innehåller sömntips från 16 experter från olika områden. Utifrån deras egna erfarenheter och forskning hjälper de läsaren att komma till ro och sova bättre. Metoderna i boken syftar till att få hjärnan att inse att det inte finns någon fara och därför kan slappna av. Boken innehåller konkreta och illustrerade övningar som är särskilt lämpade för personer som har svårt att somna på kvällen eller somna om.
En intressant bok för alla som likt mig har svårt för att somna. Inte visste jag att det fanns så många knep och metoder att ta till. I den här boken så ger sexton personer olika råd och tips utifrån sina utbildningar och erfarenheter. En del enkla, en del lite mer krävande. Det finns mycket man kan prova och kan man ändå inte somna, ja då är boken väldigt stimulerande i sig att läsa medan man väntar på att John Blund ska komma.
Jag har i alla fall hittat några nya metoder som jag tycker hjälper när jag inte kan somna så det här är en bok som borde finnas i vart hems bokhylla.
I denna lilla godbit finns det många bra tips om sömn och vad man gör när sömnen inte kommer.
16 olika personer har bidragit med varsitt kapitel och de har alla sin expertis. Det är en zonterapeut, psykolog, fysioterapeut, naprapat, yogalärare och många fler som ger sina bästa tips för att ha den bästa sömnen man kan ha. Jag fastnade mest för kapitlet om zonterapi och hur man ska trycka på olika punkter för att få musklerna i käken att slappna av.

Om du vill ha många tips och trixa rekommenderar jag verkligen den här boken. Det är intressant och lärorikt att läsa vad de alla ger för råd.