Alex Storm, #2

Kastvindar

Bok av Dan Buthler och Leffe Grimwalker
HEMLIGHETER. Alla har dem, ingen vill att de avslöjas. Alex Storm, som blivit kriminell mot sin vilja, kämpar för att hålla familjen utanför sitt nya liv. Jessica Storm är skyldig till mord och gör allt för att ingen ska få reda på det. När Peter Bao, ledare för Hongkong-triaden, planerar att ta över all narkotikahandel i Europa är Alex Storm den som ska se till att det blir verklighet. För att inte Alex ska svika honom skickar han sin personliga torped till Sverige. Samtidigt dras snaran åt kring Alex och Jessica när Nina Trygg på Säpo tar upp jakten på den som mördade hennes man. När ovädret tornar upp sig vid horisonten måste sanningen komma fram om inte Alex värld ska gå under. Kriminalromanen Kastvindar är den fristående fortsättningen på succén En perfekt storm, första boken i den fartfyllda serien om Alex Storm av powerduon Buthler & Grimwalker. »Det är full fart hela tiden. Action i kubik.« NISSE SCHERMAN »Buthler och Grimwalker har skrivit en bok med rikligt innehåll, spännande scenario och ett högt tempo.« LARS-ERIK HOLM, DAST MAGAZINE »Betyget kan bara bli en femma.« LJUDBOKSBLOGGEN
Boken Kastvindar är en actionfylld thriller där varje sida är sprängfylld av händelser som skapar en berättelse som fängslar mig och håller mig fast trots att jag känner ett visst motstånd och ibland rent av vämjelse. Den här boken är verkligen inget för den känsliga personen för mellan sidorna döljs fasansfulla brott, ren och skär ondska och kriminella med en iskall syn på världen och mänskligheten. Att läsa den här boken är som när man passerar en olycka och vill titta bort men utav någon oavgrundlig anledning så går det inte, man kan inte slita bort blicken.

Jag älskar den iskalla, råa tonen i boken som blandas upp med de lite varmare delarna. Alex familje-situation med den tuffa frun Jessica, som går över lik för att försvara sin familj, beskrivs varmt, härligt och till och med lite komiskt. Scenen med Alex och Jessica som besöker en äktenskapsrådgivare är helt underbar. För att inte tala om den förbaskade ormen som återigen dyker upp som vakthund i garaget.

När Buthler & Grimwalker är framme så vet man aldrig vad som kommer att hända och det bevisar dem återigen. Ett slut som verkligen förundrar och kommer helt oväntat, en cliffhanger som heter duga och en känsla av vad fasiken hände och hur blir det nu. Nu ser jag verkligen fram emot kommande bok om Alex Storm
Man fick lära känna Alex Storm i första boken. Han, den blivande trillingpappan med en krävande hustru som försöker försörja sig med en bilfirma. Till den dag hans halvbror i Hongkong, ledare för en triad, plötsligt kommer in i hans liv.

Nu del 2. Den fortsätter i samma stil. Fartfull och med många vändningar. Det är spännande att se hur karaktärerna utvecklas. Det är ett helt gäng att hålla redan på. Men det är inga problem. Karaktärerna är tydliga och de växer i denna bok.
Vad är man beredda att göra om man blir tillräckligt pressad? Vad är arv och vad är miljö?

Slutet känns som det lovar på en fortsättning. Ja tack!
Tack Bokfabriken för recex!

Kastvindar är andra delen i serien om Alex Storm, där första heter En perfekt storm. Den handlar om Alex Storm som invävs i kriminell verksamhet mot sin vilja, då ekonomin inte går ihop. Och eftersom det är en familjemedlem som är ledaren, så blir det svårare och svårare att ta sig ur.

Precis som första delen är Kastvindar är snabbläst, otrolig bladvändare som är omöjlig att lägga ifrån sig. Det är medryckande, intressant läsning om hur svårt det är att dölja sitt andra liv för familj och vänner. Det är ångestladdat, fascinerande och roligt att läsa. Karaktärerna är skilda från varandra och det är lätt att förstå vem som är vem och vilken del av det hela som alla personen står bakom. Det är även roligt att det är med kvinnliga starka karaktärer, och att de också får ta plast. Däremot tycker jag det blir lite barnsligt när de är säger "idiot" stup i kvarten till andra.

Jag tycker även om att vi fokuserar mer på karaktärernas relation till varandra i den här och att tempot är lite långsammare än den förra. Detta gör att man skapar en relation till karaktärerna och börjar bry sig om dem, vilket jag alltid uppskattar i böcker. Jag hade gärna sett fler tillbakablickar på både Alex och Peter, då jag tycker att det ger väldigt mycket till böckerna.

Det jag hade stort problem med i den första kvarstår däremot i den här boken. Det är kapitlet om Sara på sjukhuset, och jag är fortfarande både frustrerad och ledsen över att det inte har bearbetats alls. Jag velade länge på om jag ville fortsätta på serien, men att jag trodde att problematiken skulle visa sig och att något skulle hända, men jag blev oerhört besviken.

Men jag ser ändå emot att läsa bok tre som kommer i mars 2021, och jag hoppas innerligt att Sara får någon jädra rättvisa.
Fartfyllt!

Lättlyssnat. Full fart. Plötsliga vändningar. Nytt grepp (för mig iaf) att låta Hongkong och triader ingå i historien som i övrigt utspelar sig i Stockholm med omnejd.

Jag gillade första boken om Alex Storm, den blivande trillingpappan med en krävande hustru som hankar sig fram med sin bilfirma. Till den dag hans halvbror i Hongkong, ledare för en triad, kommer in i hans liv...

Uppföljaren, Kastvindar, gör mig inte besviken. Det är fortsatt bra! Spännande att se hur karaktärerna utvecklas. Vad är vi beredda att göra om vi blir trängda? Vad är arv och vad är miljö?

Med det slutet kommer det garanterat en fortsättning. Det ser jag fram emot!