En prinsessas dagbok

The Princess Diaries
Film från 2001 regisserad av Garry Marshall
En mycket bra film, älskar verkligen alla små roliga scener som kommer in då och då, väldigt roligt när farmorn berättar att hon är en prinsessa asså den reaktionen "Shut up!" är en av de bästa som existerar.
”Shut up!” utropar Mia Thermopolis där hon sitter och dricker te hemma hos sin rika farmor. Farmor Clarisse är egentligen inte vilken gammal dam som helst, hon är drottningen av ett litet europeiskt kungadöme, och nu påstår hon att Mia är den enda legitima arvingen till tronen av Genovia, prinsessan Amelia.
Detta är den perfekta filmen för en tjejkväll eller bara en mysig kväll hemma med familjen. Mia är en till synes vanlig tonåring som gör sitt bästa för att gå ut high school och undgå sina klasskamraters uppmärksamhet. Hon blir svimfärdig bara vid tanken på att hålla tal inför klassen och hon är mer klumpig än graciös. Och nu påstår folk att hon är en prinsessa!
Mia har aldrig varit populär, men så fort folk får nys om hennes nyupptäckta status vill plötsligt alla bli hennes vän. Det är först svårt för henne att skilja på vilka som är genuina eller inte, men i slutändan inser hon att hennes riktiga vänner är de som stått vid hennes sida långt innan hennes makeover och nyvunna prinsesstitel. Det här är en film om vänskap, kärlek och främst av allt att tro på sig själv och förbli sann mot sitt eget hjärta.