Försoning

Atonement
Film från 2007 regisserad av Joe Wright
En av mina absolut favorit filmer! Det är Keira Knightley i huvudrollen och hon är helt fantastisk. Boken är också super bra. Det handlar om konsekvenser efter en lögn.
Filmen tar sin start i på den Engelska landsbygden några år innan andra världskriget bryter ut. Berättelsen handlar om systrarna Cecilia och Briony Tallis, och om Robbie, som under den sommar då berättelsen börjar, arbetar i familjen Tallis trädgård. Filmen var riktigt bra! Väldigt fin och väldigt sorglig. Både en kärlekshistoria och en historia om relationen mellan två systrar. Keira Knightley, Saoirse Ronan och James McAvoy var fantastiska också.

Blev väldigt sugen på att läsa boken som filmen baseras på också, vilket ju är ett högt betyg!
En berättelse om två systrar, Briony och Cecilia, och hur en lögn kan förstöra liv. Cecilia och Briony är vänner med Robbie, en ung man av lägre klass men med ljusa framtidsutsikter. Cecilia, storasystern, och Robbie blir förälskade, och Briony drar av ren svartsjuka en liten lögn som får stora och ödesdigra konsekvenser. Berättelsen utspelar sig under andra världskriget och fram till nutid.
Kiera Knightley spelar en fantastisk Cecilia, och scenerna utspelar sig till stor del på en herrgård i den vackra engelska landsbygden. Välgjord och sorglig!