Själen

Soul
Film från 2020 regisserad av Pete Docter
Som Disneyälskare hade jag höga förväntningar på denna film, som föll platt. Känns inte alls som en barnfilm, men min behållning som vuxen blev - ingenting. Förstår inte det stora i den här filmen, som jämförs med ex Inside out (som är fantastisk). Den blir mest rörig, förvirrande och tråkig. Får en 2:a eftersom det är lite fin jazzmusik med, annars är den en 1:a för min del.
Jag tittar sällan på film, men den här slog jag på eftersom vi ändå har Disney + och jag hade sett tips om den i en tidning. Och vilken underbar liten film det var! Så mycket känsla, såna otroliga och roliga karaktärer och så mycket djup. Jag tyckte väldigt mycket om den och rekommenderar alla att se den.
Jag startade filmen där jag ville se den först för att kunna sedan visa den vidare för mina elever (årskurs 4). Jag hade aldrig förväntat mig att älska filmen såhär mycket. Det är en film som handlar om livet, om vad som är meningen i livet och vad som är lycka. Det är en film som berör otroligt mycket som vuxen som barn. En film som gör en mållös.