The Peanut Butter Falcon

Film från 2019 regisserad av Tyler Nilson och Michael Schwartz
En varm historia om en man med Downs syndrom som blivit övergiven av sin familj och lämnad på ett äldreboende. Om att följa sina drömmar och om vänskap och att se längre än till sina begränsningar. Många skratt och ett par tårar.
Zak, en kille med Downs syndrom har övergivits av sin familj. Myndigheterna har placerat honom på ett äldreboende. Zaks stora dröm är att få gå på wrestlingsskola och han tittar på en gammal match på video om och om igen om dagarna där ett speciellt lyft utförs, det vill han också lära sig.

Efter ett par misslyckade rymningsförsök från boendet får han till slut hjälp att rymma av en äldre herre som också bor där.

Zak träffar på Tyler, en man som ställt till det för sig och också är på rymmen. Tillsammans ger de sig ut på ett äventyr. Tyler ska till Florida och lovar att släppa av Zak vid wrestlingsskolan som ligger på vägen. Vägen dit blir dock inte helt enkel men Zak och Tyler kommer närmre och närmre varandra för varje dag som går.

Eleanor som jobbar på boendet ger sig ut att leta efter Zak. När hon hittar dem är Zak dock inte intresserad av att följa med henne tillbaka till boendet. Tyler och Zak tar istället med sig henne på deras äventyr.

Detta är en film om att förverkliga sina drömmer, att följa sitt hjärta och om att våga vara den man är. Filmen bjuder på mycket känslor, lite humor och dramatik.

Jag tycker detta var en stark och berörande film. Jag rekommenderar den verkligen.