Inför hans blick

Bok av Malou von Sivers
Den tredje och sista boken i en serie om ett sår som går i arv. På ytan har Anna det perfekta livet. Hon är en ambitiös kvinna som tar sig fram och gör karriär i den tuffa skådespelarbranschen. Men inom sig bär hon på minnen från en trasig uppväxt, om en pappa som växlar humör på nolltid. När Anna möter kärleken blir hon rädd. Vågar hon ge upp friheten?.
4 utgåvor
Välj utgåva
Inför hans blickSvenska - Inbunden
ISBN: 9789113093666
Inför hans blickSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789113093772
Inför hans blickSvenska - E-bok
ISBN: 9789113093765
Inför hans blickSvenska - Pocket
ISBN: 9789113093949
Inför hans blick är den tredje och avslutande delen i serien Såret. Trilogin handlar om att ärva ett sår över generationer. Jag har läst båda innan i serien och gillade dem.
Den tredje delen fortsätter nästan direkt där den förra delen slutade, fast nu är Edwin vuxen och har egna barn. Edwins far var riktigt elak mot sina barn och tyvärr upprepar Edwin det likadant. Barnen lever i ständig skräck för pappans raseriutbrott som kan komma när man minst anar och utan anledning. Ena dottern Anna blir expert på att passa in och vara till lags överallt, något som för mig sig problem även upp i vuxenlivet.

Det är lätt att komma in i berättelsen, den kopplar grepp om mig redan på första sidan och jag blir helt uppslukad. Malou skildrar intressanta komplexa karaktärer som får mig att vilja läsa mer. Berättelsen är ganska mörk och tung med mycket elände. Det är oändligt jobbigt att läsa om när Edwin plågar sina barn genom att skrika åt dem och slå dem och det går nästan att känna barnens skräck genom boksidorna. Men berättelsen andas också hopp och en vilja att få stopp på detta elände så det inte fortgår i ytterligare generationer framöver. Författaren skriver förbaskat bra, det är en välskriven historia som berör på djupet. Den här serien har utgångspunkt i författarens egen familjehistoria och det känns äkta och jag får känslan av att allt verkligen har hänt på riktigt. Jag tycker att både boken och hela serien avslutas på ett snyggt sätt i Inför hans blick och det slutar väldigt bra! Jag är glad att jag fick den första boken i brevlådan som en överraskning att recensera, annars hade jag troligen missat denna fina serie helt!
Den tredje och sista delen, om man kan ärva ett sår. Boken handlar om Anna, dotter till Edwin. Anna och hennes bror lever i ständig rädsla för pappa Edwin och gans utbrott. Mamma verkar inte märka något. Anna känner att hon aldrig duger och blir bekräftad. Detta kommer ett följs henne i vuxen ålder. Är Anna skadad för alltid eller kan hon läka?
En bra avslutning på en gripande trilogi. Man väntar på att personer ska be om förlåtelse eller bli förlåtna. Vart kommer detta att sluta?