Gränsmark

Bok av Aino Trosell
Precis som förr i världen reder sig folket på Finnmarken sig själva. Idag finns det dock moderna bekvämligheter som mobiltäckning, boxvin, snöskoter och kikarsikten. Brevbäraren Siv Dahlin delar ut post längs glesbygdens ödsliga vägar. En mycket kall vinterdag hittar hon en rimfrosttäckt kropp under sin postrunda. Hon blir ofrivilligt indragen som vittne när oväntade händelser utspelar sig i det tidigare så lugna samhället.
Den här boken har något extra som jag inte kan sätta fingret på. Den är så bra skrivet, spännande och en gnutta humor. Rogivande att få följa Siv och livet i Finnmarken som lantbrevbärare. Miljön gör att jag känner mig levande i boken då den känns igen. Många extra plus i kanten från mig
Det här är den första boken jag läser av Aino Trosell. Jag måste säga att jag fastnade direkt. Hon skriver med ett härligt flyt om Siv och hennes liv som är allt annat en vanligt. En härlig samtidsroman med glesbygdsdramatik som ger oss såväl värme, spänning som en del humoristiska inslag. Miljöskildringarna är oerhört starka och det känns som jag är med Siv på hennes äventyr på de ödsliga vägarna i Finnmarken.

Jag har även till och från lyssnat på boken och fått lyssna på en helt nu bekantskap som inte gjorde mig besviken. Anna Bromee läser lysande med inlevelse, värme och med fin känsla för språket.