Morgondagens post till Vidhäll

Bok av Solja Krapu-Kallio
Iris är 31 år och arbetar som lantbrevbärare i det norrländska samhället Vännäs. Under sina år som brevbärare har hon lärt känna många udda människor och kommit några av dem riktigt nära. Medan hon levererar sin post extraknäcker hon som medium på en spålinje. Plötsligt en dag ringer en av hennes postkunder till spåtjänsten och Iris får då för sig att hjälpa ödet på traven vilket leder till kaos.
Iris jobbar som brevbärare i Vännäs. Hon extraknäcker som medium samtidigt som hon kör postbilen. Det blir lite kaos när en av hennes kunder som bor längs hennes rutt ringer mediet och behöver råd i livet. Iris blandar naturligtvis ihop de bägge jobben och styr händelserna genom sina råd och spådomar. Det slutar i kaos och Iris tvingas fatta ett beslut.

Vilken underbart mysig bok! Jag älskar Iris som försöker vara alla till lags. Jag älskar karaktärerna i byn som bor längs hennes postrunda. Den är lite seg i början men sedan å andra sidan vilken bok är inte det? Jag skulle vilja ha en fortsättning för jag undrar hur det går för Iris.
Morgondagens post till Vidhäll är en varm och underfundig berättelse om livet, ödet och människorna längs en brevbärarrutt på den norrländska landsbygden.

Trettioettåriga Iris jobbar på postsorteringskontoret i norrländska Vännäs. I tio år har hon som lantbrevbärare lärt känna alla längs sin rutt.

Men Iris är inte bara lantbrevbärare. Hon är också medium. Medan hon åker runt och levererar sin post extraknäcker hon som Tamara på telefontjänsten Tamaras framtidslinje . En mycket hemlig sidoverksamhet.
Men en dag visar det sig att en av dem som ringer till Tamara också är en av hennes postkunder. Snart har Iris blandat ihop sina roller och styr medvetet händelserna genom sina spådomar. Allt slutar givetvis i dramatik och kaos, men får Iris att inse vad som är rätt och viktigt för henne i livet.

En underhållande berättelse med mycket värme och hjärta som jag gillar med feelgoodböcker. Lättläst och välskriven. En riktigt mysig bok med mycket charm. Det är också en berättelse om att det bara är du själv som kan välja och påverka din väg i livet.
I Morgonddagens post till Vidhäll får vi följa med Iris som jobbar som lantbrevbärare i Vännäs i Norrland. Hon känner alla som bor på rutten där hon kör efter sina tio år i yrket. Bredvid sitt jobb som lantbrevbärare svarar hon också i telefon åt Tamaras framtidslinje där hon ger råd åt människor. Ingen vet att det är Iris som är Tamara och så ska det förbli. Men det visar sig inte vara så lätt att hålla isär de båda jobben när kunder hon känner väl plötsligt börjar ringa.
Jag har den fysiska boken i bokhyllan och hade tänkt läsa den så, men sen slumpade det sig att den dök upp som ett boktips på Storytel när jag letade ny bok att lyssna på. Så jag tänkte att jag börjar lyssna och sen fortsätter med den fysiska boken. Men det blev inte så, utan jag lyssnade istället på hela boken. Den är väldigt bra inläst och den är lätt att hänga med i, även för mig som lätt blir disträ och tappar tråden. Jag blev fast i denna underhållande berättelse som skildras med charm och stor dos värme. Iris är en trevlig och sympatisk karaktär som är lätt att tycka om och det är roligt att lära känna henne. Hennes liv idag varvas med små glimtar från tidigare i livet. Det är kul att Iris jobbar som lantbrevbärare, det är ett yrke som jag inte kan minnas att jag sett tidigare i någon bok, att det dessutom utspelar sig i Norrland är en riktig bonus. Morgondagens post till Vidhäll har hög mysfaktor och lockar till sträcklyssning!

3+
Riktigt bra och oväntat slut tyckte mycket om huvud karaktär hon hade mycket personlighet och man kunde relatera till henne