Kalle blir kär

Bok av Anette Skåhlberg
Kalle är kär. Super duper kär. Kärare än kärast. Han är så kär att han vill springa omkring och sjunga hela tiden. Men vem är det egentligen som han är kär i? Och hur kommer det sig att fröken har med sig en tårta till skolan? Och varför hotar Jimpas pappa rektorn att stänga skolan?    
Denna bok är inte bara en riktigt bra bok om att få vara sig själv och upptäcka sig själv.
Jag älskade denna bok då den handlar om att Kalle har blivit kär. Men vem är det egentligen han är kär i?
Mina tankar om denna är lite att den borde ha fått ett annat namn.
Menar visst, boken handlar om att Kalle blir kär, men jag känner att den handlade mer om en helt annan sak och att den borde ha haft ett mer passande namn.
Måste däremot säga att detta var en helt fantastisk bok som gör att man får flera viktiga ämnen att prata om med barnen och som är extra viktiga just nu att man får en bra diskussion om.
Anette Skahlberg har verkligen skrivit en bok som får en att tänka efter och som man vill prata om. Nu är det så att dottern är lite för liten för den här sortens bok, men hon bläddrar och pekar i den varje dag och går runt med den. Så fort hon blir större kommer vi läsa den igen tillsammans. Tills dess får jag läsa den för henne.
Jag tycker boken är bra! Jag gillar att boken handlar om kärlek och problem som kan uppstå när man är kär. Jag tycker väldigt mycket om att Kalle är kär i en kille och en tjej.
Jag tycker det är bra att Jimpas pappa inte gillar att Kalle har klänning och är kär i Jimpa. Jag tror att ju mer vi pratar om att killar också kan ha klänning och samkönade par osv, desto mer normalt blir det.
Det jag tyckte mindre om i boken var att det hände lite för mycket. Det var väldigt många saker som hände och då kan det bli lite för rörigt. I alla fall i en kort barnbok.
En bra bok för barn som vill läsa om kärlek, problem och vänskap!