Czentes Omega

Bok av Anna Jakobsson Lund
Är du beredd att offra din sista chans för att rädda någon annan? På Intergalaktiska akademin för elever med särskild problematik får unga tjuvar, mordbrännare och bedragare möjlighet att komma tillbaka till samhället. För att klara sig måste de visa att de har lämnat sitt gamla liv. Men när fem elever upptäcker ett hot på akademin tvingas de in i en kamp där de inte kan lita på någon. Deras enda alternativ är att använda kunskaper som de gjort allt för att glömma.
Den här sommaren har jag läst en hel del Sci-fi, en genre som jag egentligen inte tycker om. Men de böcker jag har läst inom denna genre har jag tyckt om så varför säger jag hela tiden att jag inte gillar den? Jag vet inte riktigt. Men jag tror med den här boken har jag blivit konverterad till att faktiskt tycka om Sci-fi så från och med nu kommer jag sluta att säga att jag inte gillar sci-fi, för handen på hjärtat svenk sci-fi är bland det bättre jag har läst (denna bok men också Av stjärnstoft är vi komna är mina favoriter någonsin).

Den här boken är bland den finaste omslagen jag någonsin har sett, uppföljaren har en lika fint omslag. Så fina att man bara vill rama in den. Samtidigt är innehållet något av det bättre jag har läst, kanske ska man rama i det också? Jag var hooked redan efter första kapitlet och om det inte vore för skolan skulle jag läst klart den här boken på en natt. Jag pluggade extra mycket ett par dagar bara så jag skulle få extra tid att läsa den här boken. Målet var att läsa den över helgen men sen kom fredag och det var psykisk omöjligt att läsa och vips så var boken utläst. Har du en lässvacka så kan jag garantera att den här boken kommer ta dig ur den.

Hela miljön med skolan och dessa personer som grupp var helt jädrans perfekta. Så sjukt spännande från början till slutet. Jag hade lite problem i början att hålla reda på alla namn, men jag är bara dålig på namn. Karaktärerna känns som verkliga med sina egna personligheter och det ska bli så kul att se dom utvecklas i nästa bok. Deras dynamik tillsammans är bland det bättre jag har läst om, visst de har några dalar men det förklaras på ett sätt som faktiskt är vettigt. Men de är verkligen starkast tillsammans.

Jag är så himla glad över att jag läste denna bok för drömmarnas bokklubb för annars hade den här boken legat på hyllan lite för länge och det förtjänar den inte. Den här boken förtjänar att bli läst och älskad. Verkligen all kärlek till den här boken.