Norra Latin

Bok av Sara Bergmark Elfgren
Tamar och Clea börjar samma teaterutbildning i Stockholm, på Norra Latin. De är väldigt olika: Tamar har lämnat sin hemstad för att följa sin dröm, medan Clea vuxit upp som kändis och har mattan sopad framför sig. För länge sedan sägs en tragedi ha inträffat i skolans aula, men vad är sanning och vad är myt?
Spännande och intressant, speciellt för de som gillar Engelsfors-trilogin. Dock var den inte så där läskig som jag väntade mig
Så spännande, välskriven och inkluderande! Detta är en härlig YA-tegelsten att sätta tänderna i. Författaren skildrar ungdomar och gymnasietiden så klockrent. Alla som gått estet kan känna igen sig.
Väldigt välskriven och en bra bok för dem som älskar teaterlivet med inslag av det övernaturliga. Många teater termer och gamla karaktärer så som Shakespeare etc. Handlingen är bra men jag har inte riktigt fastnat för den eftersom teater grejen tar över för mycket.

Huvudpersonerna är Tamar och Clea som är två personer med två helt olika bakgrunder men som hamnar i samma teaterklass på Norra Latin. Boken utspelar väldigt mycket teater, inslag av kärlek och viss händelse sägs ha ägt rum på skolan och Tamar tycks ha snappat upp vad det kan röra sig om.

Även om boken är helt okej så är den en sann bladvändare för man blir ändå intresserad av att veta vad det är som en gång har hänt på skolan.
Boken hade allt för att kunna göra den riktigt spännande. Men den lyckades inte riktigt fånga mig. Jag gillar toryn och huvudpersonerna. Men den kanske riktar sig till en yngre läskrets från äldre tonåren upp till 25. Gillar man övernaturligt och märkliga relationer är detta boken för dig.
Wow!! man kan inget annat än älskar denna bok, det är en sån bok jag nästan önskar att den aldrig tog slut. den är så jäkla bra, jag gråter!😭 Det finns så mycket bra med den här boken, den är spännande, den är representativ. Älskar hur Sam använder pronomen Hen. Första gången jag ser det i en svensk roman. Tamar som är gay för Clea

Den hade sina frustrerande stunder, typ skrek på Tamar att hon borde berätta detta som händer henne för någon och inte hålla allt för sig själv Dx Men det var en bra frustration, liksom lagom mycket.
Den här boken blev en snackis när den kom och det är den väl värd. Riktigt spännande bok som jag rekommenderar till de flesta tonåringar och unga vuxna. Det är en övernaturlig spänningsberättelse som utspelar sig i Stockholm på en skola med karaktärer man lätt lär känna och vill veta mer om. Läskigt spännande även för mig som vuxen. Hon väver skickligt samman dåtid och nutid med både övernaturligheter och mer vardagliga problem. Just de vardagliga gör att man känner igen sig.
Tamar flyttar till Stockholm för att gå gymnasiet på ett rikskänt teaterprogram, något hon drömt om länge. Clea bor i Stockholm och hamnar i samma klass. Clea blir snabbt poppis i klassen, men för Tamar blir det svårare.

Mystiken tätnar när Tamar inser att det pågår något märkligt i den gamla byggnaden. Något som kanske har att göra med en gammal tragedi som utspelades i nämnda byggnad för länge sen.

Bergmark Elfgren har levererat igen. Efter den populära Engelsforstrilogin som hon skrev tillsammans med Mats Strandberg har hon nu skrivit en bok inom samma genre själv. Fantastiska personporträtt och klockrena skildringar av olika slags relationer.
Väldigt välskriven och spännande bok! Målgruppen är väl egentligen Young Adults, men trots att jag hunnit fylla 35 satt jag som klistrad vid sidorna...svår att lägga ifrån sig!
Ett extra plus för så himla snyggt omslag.
Passade mig perfekt! Gillar alltid böcker som utspelar sig på platser man känner igen. Nu då Stockholm och även en stor innerstadsskolorna då jag går på en av Norra latins systerskolor. Skapar en väldig igenkänningsfaktor. Karaktärerna var väldigt verklighets trogna. Jag var lika gammal som huvudkaraktärerna när jag läste boken och känner igen de flesta av personligheterna i boken med någon jag träffat. Väldigt spännande också, ville inte lägga ifrån mig boken