Flickvänsmaterial

Bok av Yrsa Walldén
Roxy och Eva är bästa vänner. De har just tagit studenten och en lång sommar ligger framför dem. Men Eva har just kommit ur ett förhållande och detta faktum ligger som en våt duk över vännerna. Roxy har däremot aldrig ens haft en pojkvän. Men detta är sommaren då det ska hända! Eva hjälper Roxy att komma igång med en populär dejtingapp - för nu är det dags att skaffa kille! Yrsa Walldén är född 1989 och är uppvuxen i Torna Hällestad, men bor i Malmö. Hennes skrivardrömmar började med passion för film och hon har gått manusförfattarutbildning i Falun. Hon är även utbildad genusvetare. Allt jag inte sa är hennes debutroman.
”Flickvänsmaterial” är en bok om kärlek och vänskap. Det är sommar och bästisarna Roxy och Eva har precis tagit studenten. Roxy har hittills i sitt artonåriga liv aldrig varit kär, och försöker därför hitta en kille med Evas hjälp.

Finns en del vackra formuleringar, men allt som allt blir den inte mer än ”okej”. Tyckte Walldéns debutroman ”Allt jag inte sa” var snäppet vassare, läs den istället!
Jag gillade vänskapsrelationen mellan Eva och Roxy, hur de verkar ställa upp för varandra i vått och torrt. Roxys dejter går sådär och när hon vill slippa ur en så frågar hon om en tjej hon träffar på när hon gick på toa om hon kan tänka sig att spela hennes flickvän. Eva åker sedan på semester så då får Roxy fortsätta sin jakt på kärlek på egen hand, men vem är det som hon faller för till slut? En bok som gick fort att läsa och den var rätt underhållande. Dessutom innehåller den HBTQ+ representation vilket var en positiv överraskning. Ett litet plus var att den inbundna utgåvan var rätt liten så den fick lätt plats i väskan.