Ghettokungen

Bok av Sammy Jeridi
Leon har en dröm. Leon driver det framgångsrika företaget Ghettosäljarna. Det du vill ha, det fixar han. Vill du ha ut försäkring på din bil ser Leon till att den brinner upp. Om någon vill sälja eller köpa saker man inte hittar i en affär ställer Leon alltid upp. Vare sig det är en levande tvättbjörn eller ett förstahandskontrakt i City. Pengarna använder han för att ge sin lillebror Emir det han själv aldrig fått - ett Svenssonliv, med bra utbildning och respektabelt yrke. När gangstern Jambolo vill ha tillbaka ett vapen som Leon sålt riskerar drömmen gå i kras, för Leon har principer, han avslöjar aldrig säljare och köpare för varandra. När även kriminalkommissarie Eva Möller, som mot sin vilja blivit förflyttad till Palmegruppen, får upp ögonen för Leon dras snaran åt. Nu är det Leon som har ett pris på sitt huvud, och han är jagad, jagad av alla.
3 utgåvor
Välj utgåva
GhettokungenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178353699
GhettokungenSvenska - Okänt
ISBN: 9789178353705
GhettokungenSvenska - Okänt
ISBN: 9789178356690
Leon driver bolaget Ghettosäljarna där allt som inte går att få tag på legalt förmedlas av ett gäng hungriga innesäljare. Den här gången har försäljningen av en viss produkt inte gått helt enligt önskan och Leon sitter i en riktigt jobbig sits. Det visar sig vara både svårt och farligt att försöka få tillbaka varan och han är knappast ensam om att leta!
Som om inte detta vore nog lever han tillsammans med sin 12-årige bror gömd för deras pappa som genom boken ständigt flåsar dem i nacken!

Förutom Leon följer läsaren även Polisen Eva som även hon lever på flykt från en tidigare förövare. Obehagskänslorna växer när han även närmar sig henne.

Berättelserna är lite för osannolika för att jag ska fastna helt och det blir inte den bladvändare jag hoppats på. En rad sexuella övergrepp förekommer i boken som inte rekommenderas till någon känslig.

Generellt väldigt spännande och jag ser fram emot del 2, ingen toppbetyg på denna men jag ser potential för en bra serie!
VILKEN BOK!!
Jag dras in i en gangstervärld och det går inte att sluta läsa.
Högt tempo varvat med rå grymhet, känslostormar och nervkittlande spänning.