Östermalmskarusellen

Bok av Helene Sjöman
Del 2: Pauline Fogelberg. Juristen Pauline är tillsammans med Didrik, men något skaver. Döljer den till synes perfekte pojkvännen något för henne? Paulines bästa väninna, Anna, har också träffat drömprinsen och hela vänkretsen ser fram emot parets bröllop på en pampig herrgårdsdröm på franska Rivieran. Pauline och Anna reser till Nice för att reka inför vigseln, men oanat trubbel väntar dem på flera fronter.
Har nyligen upptäckt Pauline och hennes liv. Härligt beskrivna miljöer och relationer. Inte för detaljerat utan ger mig möjlighet att själv bilda mig en egen uppfattning och "se det framför mig" .
Allt finns utav det som kan ske i livet. Vardagen med allt vad det kan innebära, följt av lyx, spänning, dramatik, romantik m.m.
Den gav mig en så mysig känsla och jag försökte läsa så sakta som möjligt för att den inte skulle ta slut.
Önskar Helene Sjöman skriver fort så del tre kommer snart.
Rekommenderas för den som gillar feelgood
”Östermalmskarusellen” av Helene Sjöman är en charmig feelgood som utspelar sig under en decembermånad fylld av adventsmys, bröllopsplanering, arbete och en semester på Rivieran. I boken finns av vänskap, romantik, shopping, lyxigt god mat och dryck. Mitt i idyllen lurar dock en person med onda avsikter.

Det här är en värdig uppföljare till ”Östermalm-Rivieran tur och retur”. Jag gillade den boken också, men tycker att den här är ännu bättre. Vi får återse juristen Pauline Fogelberg. Det är 1 december och hennes bästa vän har just bestämt sig för att gifta sig med sin pojkvän Fredric. Bröllopet ska ske på en rosa herrgårdsdröm omgiven av vackra trädgårdar i Nice. Pauline och Anna beger sig till Nice för att planera drömbröllopet. Det går dock inte helt enligt planerna...

Boken är lättläst och perfekt att avnjuta i väntan på december tillsammans med en kopp te, glögg eller kanske ett glas bubbel. Vänskapen mellan vännerna och framförallt mellan Pauline och mormodern är väldigt fin. Mellan Pauline och pojkvännen Didrik skaver det, står allt rätt till? Jag njuter av de flärdfulla miljöerna i Nice och Östermalm och några platser till.
Kärt återseende med Hög spänningsfaktor!

Vi får återigen träffa Pauline boende på Östermalm. Nu har det börjat närma sig jul och planeringen inför stundande julklappsinköp, jul- och nyårsfirande är i full gång. Det är en del kvar på jobbet att göra för Pauline men trots detta tar hon och väninnan Anna en tur till Rivieran för att rekognosera inför dennas bröllop som kommer ske inom en snar framtid.

Men på planet på väg ner så sker en del möten och händelserna som utspelar sig nere på Rivieran är när de sker och efteråt gör Pauline och Anna Väldigt omskakade!
Väl hemkomma så börjar det hända en hel del; gamla ”bekanta” till Pauline dyker upp igen. Ett stort rättsfall ska avslutas och det är bråda tider.

Mitt i denna stress och press så finns alltid kloka mormor Matilda där som stöd och största support! Men när Pauline äntligen går på julledighet så händer det nåt som får hjärtat att brista totalt…

Årets avslutas med något fint och trots en intensiv period så verkar allt ordna sig till det bästa… Eller?!

Älskade den första boken om Pauline (”Östermalm-Rivieran: Tur och retur”) och Älskade den här precis lika mycket!