Små människor, stora drömmar

Greta Thunberg

Little People, Big Dreams: Earth Heroes
Bok av Maria Isabel Sanchez Vegara
Ett pedagogiskt och inspirerande sätt att berätta om klimatutmaningarna för yngre barn. När Greta var liten hade hon stora drömmar om vad hon ville bli när hon blev stor. En dag hörde hon talas om klimatkrisen som kunde förstöra hela planeten. Vad skulle hända med hennes och alla andra barns framtid då? Så började Gretas resa och kamp för klimatet som engagerat och inspirerat miljontals barn och vuxna över hela världen. Det blev starten till en ännu växande rörelse och allt började med att Greta bestämde sig för att ingen är för liten för att höja sin röst och stå upp för sin framtid. Ingen är för liten för att säga till de vuxna politikerna vad de behöver göra. Ingen är för liten för att starta något stort. För första gången i serien Små människor, stora drömmar lyfts en samtida och ännu levande person fram. Greta har på bara några år blivit en världskänd inspiratör och klimatkämpe. Hon har varit nominerad till Nobels fredspris och tilldelades 2019 priset "Author of the Year" av Storbritanniens största bokhandelskedja samt blev utsedd till Time Magazines "Person of the Year".   Små människor, stora drömmar är unikt illustrerade böcker om inspirerande kreatörer, forskare och andra förebilder. De brukar passa barn i åldern 3-7 år.
En fin bok som handlar om en förebild för både barn och vuxna.
Illustrationerna är fina och berättelsen om Greta Thunberg är bra och jag ser fram emot när min lilla kan få ta del av Gretas berättelse och få förståelse (2,5 år nu men älskar att lyssna på sina föräldrar när vi läser för hen).
❥ Recension

Alltså, hela den här bokserien - Små människor, stora drömmar - är SÅ fin. Jag älskade både idéen och utförandet. Denna är inget undantag. Jag är ett stort fan av Greta Thunberg, hon är beundransvärd och en av vår tids stora förebilder. Jag hoppas, bland annat med hjälp av den här boken, att jag kan få min dotter som är 6 år att se upp till henne också. Jag tror att den här bokserien kan hjälpa barn att tro på sig själva, att våga drömma och att stå upp för det de tycker är viktigt.

Illustrationerna är otroligt fina och jag älskar mångfalden av människor! Tillsammans med den lättlästa, lagom långa texten, inspirerar den. Jag rekommenderar både den här boken, och resten av böckerna i serien, till alla men särskilt föräldrar. De bidrar med viktig historia till våra barn på deras nivå.

Boken får 🌏🌏🌏🌏🌏 av 5.