Maskrosbarnen och stöldligan

Bok av Jenny Jennerhed
Noel är Isas bästa kompis, fast bara när ingen ser. Det sista Isa vill är att de vanliga kompisarna ska tycka att hon är konstig. Hon har nog med problem och är livrädd att någon ska upptäcka hennes mörka hemlighet: att mamma dricker. En stöldliga härjar på orten och när Isas mammas örhängen försvinner blir Isa anklagad. Av en slump snubblar hon och Noel över stöldligans hemliga gömställe och Isa bestämmer sig för att leta upp örhängena och visa att hon är oskyldig. Tjuvarna är dem hack i häl. Isa och Noel har ingenstans att gömma sig. Maskrosbarnen och stöldligan är en gripande och nervkittlande bok som skildrar två barn med trasslig bakgrund som försöker hantera sin vardag så gott de kan. De brottas med vad som är rätt och fel. Ofta tyngda av oro, dåligt samvete och felaktig självbild. Av en slump dras de in i ett äventyr som för alltid förändrar dem. Boken tar upp mobbning, utanförskap, psykisk ohälsa, alkoholism och hemlöshet för att på ett naturligt sätt öppna upp för dialog och funderingar. "Detta är en bok som berör från första sidan, och man sträckläser för den kryper in under skinnet. (...) Maskrosbarnen och stöldligan är en välskriven, gripande och nervkittlande bok." Lektör Ewa Wendt. Publiceras i BTJ-häftet nr 17, 2020.
2 utgåvor
Välj utgåva
Maskrosbarnen och stöldliganSvenska - Inbunden
ISBN: 9789189147782
Maskrosbarnen och stöldliganSvenska - Okänt
ISBN: 9789189147805
Jag blev väldigt rörd när jag läste Maskrosbarnen och stöldligan över att många barn har det på detta viset. Det är en väldigt upplysande bok som ger en inblick i hur det är att leva med trassliga hemförhållanden och oron som alltid finns där. Det är en mycket fin bok om vänskap, besvikelse och svek.
Detta är en spännande och lite sorglig bok som visar hur det kan vara för barn med föräldrar som missbrukar eller mår rejält psykiskt dåligt. Hur man försöker vara bland kompisar, mobbing både fysisk och psykiskt och om en nära vänskap att aldrig lämna varandras sida. Kan varmt rekommendera er att läsa den här boken!