Fängslande kärlek

Bok av Birgitta Andersson
På kvinnofängelset Hinseberg har Carina och Marit fullgjort sina straff. Marit dömdes för knarksmuggling medan Carina satt inne för mord. Carina som är tvåbarnsmamma har inlett en relation med gangsterdrottningen Marit. När Marit väl släpps fri från fängelset, bestämmer hon sig för att stjäla pengar. Inte från vem som helst, utan från hennes egna pappa som är en ökänd knark- och maffiaboss. Hur ska det gå med deras kärlek nu?.
En gripande historia som belyser livet i fängelset och även utanför. Huvudkaraktärerna finner varandra i fängelset men när båda är fria blir deras liv inte alls som dem tänkt sig. Marit snor knark och pengar av sin pappa och det gör man inte ostraffat. Dem ger sig iväg på en flykt där de ständigt är jagade. Boken skriver öppet om droger, våld och sex och läses därför på egen risk.
Detta är Birgittas fjärde roman och hon har snabbt klättrat till att bli en favoritförfattare hos mig.

Som i de andra böckerna så vet man aldrig vart hennes berättelser tar vägen ,det händer mycket och flera oväntade vändningar.Låt er inte luras av titeln för det är ingen sockersöt,rosaskimrande kärlekshistoria

Språket är rappt,ibland rått men det passar karaktärerna och är inte skruvat.Huvudkaraktärerna är de två kvinnorna Carina och Marit.De träffas på Hinseberg,Carina har mördat maken som under många år förnedrat och misshandlat henne.Marit sitter inne för grov narkotikasmuggling,ett liv hon växt upp i då fadern är en av den slaviska maffian.

Deras förhållande är destruktivt för dom båda,ingen kan vara utan den andra.När de avtjänat sina straff börjar galenskaperna.Marit stjäl 1 kg kokain och en bag fylld med pengar från sin far.De lever ett liv på jakt samtidigt som kokainet flödar och pengar strös.Livet för dom är en berg-och-dalbana.

Det är på ett sätt en spänningsroman men det är även ett relationsdrama där mönster måste brytas för att kunna bli hel som människa.

En bok som öppnar upp för tankegångar likväl som lustfylld läsning!

Hatten av för dig Birgitta, du har återigen skrivit en riktig bladvändare och jag hoppas du kommer skriva många fler!

Fängslande Kärlek får 5 av 5 !

#birgittabacklund#birgittaandersson#fängslandekärlek#whipmedia