Sektpodden

Podcast med Rigmor Robèrt och Emma Gembäck
Runt ”det vanliga” - som partipolitik, budgetarbete, gudstro, terapi och annat - kan sekten uppstå. - Jag skulle aldrig gå med i en sekt! Inte?  Du möter övertygade och leende vänner, ibland i lycklig eufori. Hjärntvätt syns inte. Du ser inte rädsla, indoktrinering, hemligheter, manipulation, det hårda slitet, pengarna, hot, förvrängd sex, våld, psykisk tortyr.  - Vi vet, vi har varit där, säger Emma Gembäck och Rigmor Robèrt. Emma, upphöjd pastor i Knutby blev utfryst och nedtryckt. Rigmor, läkare och psykoterapeut, var med om liknande, men i ett helt annat sammanhang utomlands. I podden följer vi kommande Knutbyrättegång där ”Kristi brud" och hennes medpastorer åtalas. Vi belyser en terapeutsekt runt Quickfallet. Samma terapeuter hetsade i da Costa-fallet upp opinion mot två läkare. MK Ultra - kan hjärntvätt och trauma användas för ett rikes säkerhet? ”Rebellerna”, en vänsterextrem sekt i 68-rörelsen. Stallsekter - män som äger hästar har krävt sex och slavarbete av hästflickor. Finns det likheter mellan maffia och sekter? Med mera..
Intressant podd där området sekter vrids och vänds ur bokstavligen alla perspektiv och där man har en frimodighet att även gå ner i det riktigt mörka för att sedan vända samtalet mot ljuset igen.
Är man intresserad av olika sekter är den här podden något för dig, där dom förklarar sekterna på ett neutralt och enkelt sätt utan att sätta deras förutsatta meningar i det. Sjukt bra gjort!
Här får man en inblick i många olika världar och förklarat vad en sekt är för något.
Är man intresserad av Sekter är den här podden för dig, de förklarar sekterna på ett neutralt och enkelt sätt utan att sätta deras förutsatta meningar i det. Sjukt snyggt gjort!
En podd där man får inblick i många olika världar. Vad är en sekt? Hur känner man igen den och är man kanske med i en sektliknande kultur utan att ha tänkt på det själv?