Sickan, #2

Dela med dig Sickan

Dela med dig, Sickan
Bok av Sofia Rådström
Sickan och Pappa får besök. Varför måste gästen ta Sickans leksaker? Sickan vill ha sina grejer för sig själv. Pappa tycker att man ska dela med sig. Men tycker han det även när det kommer till hans egna grejer? Ett härligt dela-med-dig-drama på rim. Igenkänning för både stora och små. Sofia Rådström lyckas få vardagsrimmen i den här boken att falla perfekt på plats. Det här är rytmisk läsglädje med igenkänning för både stora och små! /.../ Då får Ester syn på spaden. Sickans spade. Måste ha den! Pappa säger: Snälla du. Du får dela med dig nu. Undrar nu vad Ester vill? Sickan tänker hjälpa till. Ester jobbar. Trycker knappar. Sickan skriver pappas lappar. Då blir pappa arg och säger: Inte röra mina grejer! Sickan svarar: Inte skälla. Dela med dig lite snälla. /.../ Läs också: Kom nu Sickan
Uttrycksfull, charmig och rolig skildring av promenaden från porten till mataffären. Ur ett tydligt barnperspektiv får vi följa med på en till synes oändlig vandring med många överraskningar. Hög igenkänningsfaktor i denna färgstarka pärla till bok!
En bok med fina illustrationer och skriven på rim så man får ett bra flyt i läsandet. Dessutom med en rolig twist på slutet!