Hope River, #1

Barnmorskan i Hope River

The Midwife of Hope River
Bok av Patricia Harman
Gripande och varm berättelse med historisk närvaro! I depressionens Virginia tar Patience Murphy jobbet som ingen annan vill ha. I hennes tuffa vardag som barnmorska delar hon i ena stunden föräldrars sorg över ett förlorat barn för att i nästa stund dela lyckan inför ett nytt liv. Sitt eget känsloliv förvarar Patience dock bakom ett hårt pansar, som även döljer en mörk hemlighet. När den svarta flickan Bitsy dyker upp tvingas Patience omvärdera mycket, och deras oväntade vänskap blir en tändande gnista. Patricia Harman, själv barnmorska, har skrivit en ärlig, rörande och varm historia som pulserar av historisk närvaro.
Becky som är sjuksköterskaär orolig för sin arbetsgivare doktor blund han har mist sitt hus fru och praktik senaste året. Blum återvänder till samhället Home River för att bli frisk där har han vänner och bekanta. Fattigdom och arbetslöshet och behovet av en sjuksköterska är stor. Becky som kämpar för att få mat på bordet och tak över huvudet. Livet ändras för både Becky och doktor blund i denna roman. En bok som jag glömde bort allt runt omkring när jag läste den.
En bok för dig som vill läsa historiska romaner med inslag av feelgood. Eller för dig som saknar Barnmorskan i East End på tv, eller läst Guernseys litteratur- och potatisskalpajssällskap och vill har mer i samma stil. Huvudpersonen Patience är barnmorska och vi får följa hennes vardag liksom livet i samhället Hope River. Boken utspelar sig i depressionens USA och skildrar med spänning och värme hur man lever ett liv under knappa omständigheter. Den här boken är lite av en dold pärla som inte fått den uppmärksamhet den förtjänar.