Små människor, stora drömmar

Små människor, stora drömmar. Rosa Parks

Bok av Lisbeth Kaiser
LÄR KÄNNA ROSA PARKS SOM GENOM SITT MOD BLIVIT IKONISK I KAMPEN FÖR LIKA RÄTTIGHETER Små människor, stora drömmar: Rosa Parks skildrar kampen för frihet och lika villkor som inspirerat miljontals människor världen över. Genom varma och unika illustrationer och ett lättsamt språk introduceras barn mellan 3 9 år till Rosa Parks och hennes engagemang för afroamerikaners rättigheter.   SMÅ MÄNNISKOR, STORA DRÖMMAR Den oemotståndliga bästsäljarserien utökas med tre banbrytande författare. Små människor, stora drömmar är unikt illustrerade böcker om inspirerande kreatörer, forskare och andra förebilder. De brukar passa barn i åldern 3-7 år.
Vilken Fantastisk kvinna Rosa Parks var och är! I den här boken får vi lära oss vad hon lyckades med under sin livstid.

Vilken förebild hon är Rosa Parks; tänk om fler både då och nu kan våga stå upp för sig själv och andra som hon gjorde.

I den här boken får vi lära oss om Rosas uppväxt, hennes liv tillsammans med sin man och vad det var som hände när Allting förändrades.

Rosa Parks hyllades under sin livstid och hon fortsätter hyllas idag och jag kan inte tänka något annat än att hon kommer hyllas i framtiden!
❥ Recension

Läsålder 3-6 år.

En berättelse om en kvinna som från barnsben kämpade för svartas rättigheter och att göra världen till en bättre plats! Boken visar genom både text och illustrationer på segregationen, orättvisan och Rosas oändliga mod att stå upp för det hon tyckte var rätt. Man får se henne som liten flicka som säger ifrån till elaka jämnåriga och sen hur hon såg saker i samhället som var fel, hur illa svarta behandlades och hon var inte sen med att faktiskt försöka göra något åt saken, både som barn och som vuxen. Att säga ifrån och skapa förändring. Hon blev aktivist för svartas rättigheter!

En fin och viktig bok om att stå upp för det som är rätt, en bok som visar att en person faktiskt kan förändra saker och ting, en bok alla barn borde läsa!

Boken får 🔥🔥🔥🔥🔥 av 5.