Där inget vissnar mera

The Way of All Flesh
Bok av Ambrose Parry
Edinburgh, 1847. I Edinburghs gamla stadsdelar påträffas på kort tid flera döda unga kvinnor. Samtliga bär spår av en utdragen, plågsam död. Läkarstudenten Will Raven börjar som lärling hos den erkänt briljante doktor Simpson, som accepterar alla sorters patienter, rika som fattiga. I huset experimenteras det flitigt med nya medicinska landvinningar, inte minst på det spännande området bedövning. Där finns också tjänsteflickan Sarah Fisher, som med sin näsa för oegentligheter ogillar Will från första stund. Även om motiven skiljer sig åt, har Will och Sarah skäl att undersöka de märkliga dödsfallen närmare. Sökandet för dem djupt in i Edinburghs mörkaste skuggor, där de motvilligt måste börja samarbeta för att överleva. Där inget vissnar mera är en förtrollande spänningsroman som kombinerar den mörka stämningen från serier som Penny Dreadful och Taboo med den atmosfäriska närvaron i till exempel Ray Celestins prisbelönta Yxmannen.
Detta är en bok för dig som gillar historiska deckare! Duon Raven och Sarah är lätt att fatta tycke för. Jag imponeras av Sarahs självförtroende och framåtanda.

Författaren är en pseudonym för ett författarpar där en av dem är narkosläkare. I boken får vi följa vetenskapen kring upptäckten av medlen för att kunna utföra operationer under narkos, vilket är spännande och lite skrämmande.

Jag kommer helt klart läsa nästa bok!