Amanda Lund, #3

Norr om Beirut

Bok av Anna Tell
Amanda Lund, en skicklig förhandlare, kämpar mot klockan för att befria två diplomater som kidnappats i den afghanska staden Kabul. Hon kastas in i en värld av droger, sex och mord. Samtidigt väntas afghanskt statsbesök hemma i Stockholm. Snart upptäcker Amanda att någonting är dolt under ytan. Kidnapparna svarar inte, och något står inte rätt till på den svenska ambassaden. Fyra dagar i Kabul är en spänningsroman av Anna Tell.
Dramaturgin är till ytterlighet stark genom i bokens inledning. Miljöerna är outhärdliga, personerna är så skärrade att vill upphöra att existera, förminskas, försvinna ...... Detta upprepas en, två, tre, fyra gånger.
Polisens värsta proffs NOA mobiliserar alla sina vassaste resurser.

Men sakta blir det svårförståeligt för läsaren som börjar undra om det som ligger bakom allt detta tillintetgörande verkligen kan stå i proportion till vad ont de tillintetgjorda har gjort. Berättelsen går sakta mot att bygga på att läsaren inte ens kan ana vad det är. MEN vad är det som har hänt ?

När upplösningen kommer på de sista sidorna så blir det ett antiklimax. Vi har fått vänta så länge på svaret att det inte känns som ... nej det känns inte trovärdigt. Tyvärr !
Anna Tell forsätter sin serie om Amanda Lund med den tredje boken Norr om Beirut. Det är fortsatt bra!

Det känns såväl intressant och spännande som trovärdigt och initierat när Anna Tell berättar.

Jag sträcklyssnar och njuter av denna välskrivna deckare.

Grattis till dig som ännu inte har läst någon av böckerna av Anna Tell! Gör det! Nu! Du kommer inte att bli besviken.