Försvararen

Bok av Anna Karolina
På julafton berättar Jasmine Moretti för sin tvillingbror Nicolas att en av dem kommer att dö idag. Han viftar bort hennes kommentar och de fortsätter julfirandet med kokain inne på pubtoaletten. Därefter festar de vidare för att senare åka hem och somna på soffan. Precis som Jasmine förutspått är det bara en av dem som vaknar. Samtidigt tar polisen Ebba Tapper sig an en av Sveriges mest uppmärksammade mordutredningar.
En ny deckarserie där vi får följa Ebba Tapper, en ex-polis som inte mår särskilt bra och därför dricker för mycket.  Tvillingarna Jasmine och Nicolas firar julafton och 30 årdagen med bland annat kokain. På morgonen vaknar han, men inte hon.
Det blir ett högprofilfall som den framgångsrika Angela Köhler tar sig an. Hon anställer Ebba som utredare och biträdande jurist och tillsammans jobbar de hårt för att få Nicolas att bli frikänd. Men är han verkligen oskyldig? 
Det är högt tempo, spännande intriger och intressanta karaktärer. Med gott om hemligheter hos alla inblandade blir det en och annan twist i historien.
Nicolas och Jasmine är tvillingar. De börjar med att fira julen på en pub och forsätter sen hem till Jasmine, där forsätter de festen med alkohol och någon typ av droger, de somnar och när Nicolas vaknar upp ligger han i sin systers knä och hon Jasmine är död. Nicolas flyr i panik.... Har han dödat sin syster?

Det här var för mig en ny författare, jag har inte läst något från henne innan och jag måste säga att den här boken gillade jag verkligen. Den är lättläst, har ett bra driv och tempo framåt och jag fastnade i storyn direkt. Det fanns många färgstarka karaktärerna i boken jag tyckte om, advokaten Angela med sina mörka hemligheter och den före detta polisen Ebba med sina problem och längtan till att få jobba som polis igen. En riktigt bra deckarroman som både var spännande, fängslande, hade mörka hemligheter och hade ett oförutsägbart slut.
Grymt spännande kriminalroman/deckare som innehåller en hel del twists och oförutsägbara händelser. Riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig. Ser fram emot fler böcker om polisen/juristen Ebba Tapper.
Wow, vilken bra bok! Anna Karolinas Försvararen har mig fast från första sidan. En välskriven spänningsroman som bjuder på många vändningar och intressanta karaktärer.
”Försvararen” är den första delen i en serie om den fd polisen Ebba Tapper. Och det är en spänningsroman med extra allt. Herre min gud vad den här boken var spännande.

Det här är en lättläst bok med högt tempo och oväntade vändningar. Jag blir totalt grundlurad, det jag tror stämmer inte alls. Boken är en nagelbitare och man vill bara läsa en sida till, ett kapitel till för att få reda på hur det ska gå.

Jag tycker om språket i boken, det är rappt och målande. Och jag tokgillar Ebba! Jag vill definitivt läsa mer om henne!
Mycket imponerande deckare med många färgstarka karaktärer. Lätt att förlora sig i & lätt att ta upp igen när man lagt den ifrån sig! Kommer definitivt läsa mer av denna författare!
Jag bryr mig inte om att fördjupa mig i handlingen efter som flera recensenter förtjänstfullt gjord det i tidigare recensioner. Jag har läst alla tidigare böcker av författaren och de flesta av dem har jag tyckt varit mycket bra. Denna boken känns dock lite mer tillspetsad med mycket vändningar och osannolika tillfälligheter. Jag upplevde boken som spännande och oförutsägbar men den känns lite mer som ett kommande filmmanus. Tyvärr så ställer jag mig inte helt bakom hyllningskören. En bra bok men jag tror att hon kan bättre, det har hon ju visat tidigare. Läsvärd men det finns bättre.
Mitt omdöme:

Detta är boken om en alkoholiserad polis och en advokat med mörka hemligheter. Tillsammans ska de få en mordmisstänkt man frikänd. Ska de lyckas? När jag började läsa boken så tänkte jag att jag är lite mätt på alkoholiserad polis i böcker. Tyckte att de alla var lika. Men när det gällde boken Försvararen så kunde jag inte ha mer fel. Denna deckare har nästan allt. Starka karaktärer och en bra handling.Det är om mörka hemligheter och svek. Men också en maktkamp mellan Ebba,Angela och polisen. Frågan är vem som vinner? Jag tycker att det är så otrolig spännande och bra. Jag sträckläste.Kunde inte släppa den. Språket är vasst och ganska tufft. Både Ebba och Angela är coola karaktärer. Jag riktigt älskade denna deckare. Tycker inte att detta är någon dussin deckare. Jag ville bara läsa och läsa. Detta kan vara en av de bästa deckarna som jag har läst på senaste tiden. Boken är fängslande och välskriven. Det märks att författaren har arbetat som polis på de mycket trovärdiga beskrivningar av polisens jobb. Bokens korta kapitel höjer spänningen och min puls. Detta är galet bra. Nu ser jag fram emot fler böcker om Ebba och Angela. Jag kommer definitivt hålla kolla fler böcker om de. Jag tycker att alla som är förstjust i deckare ska läsa boken. Jag tycker att detta är en riktig fullträff på en bra serie. Självklart rekommenderar jag varmt boken Försvararen. Detta är en perfekt bok att krypa ner i soffan med
Det är julafton och Jasmine Moretti festar tillsammans med sin kände fd fotbollsspelande tvillingbror Nicolas. De dricker alkohol och snortar kokain och dansar i hennes lägenhet. Jasmine berättar för Nicolas att hon varit hos en sierska som spått att bara en av syskonen kommer att leva efter dagens slut. Som sagt så är det bara en av syskonen som vaknar upp på juldagen.
Försvarsadvokaten Angela Köhler kontaktar den uppsagda polisen Ebba Tapper för att få hjälp i att hitta bevis i försvaret kring mordet på Jasmine. Ebba brottas med det förgångna och hennes tidigare kollegors svek. Nu ska hon arbeta emot dem på försvarets sida.

Denna thriller är oerhört spännande och den är svår att lägga ifrån sig. Det är många twister och många oväntade handlingar. Bra personbeskrivningar som väcker både sympati och motbjudande känslor. Det är action från början till slut och man får hålla i sig för att hänga med i tempot!
En av de bästa deckarna denna höst!
Rekommenderas varmt!!
Innan jag startar boken är förväntningarna höga och jag vet att det ibland kan ställa till det när man går in med den inställningen. MEN!! Ingen fara!! Precis som tidigare böcker så gör du det igen, Anna. Vilken bok!! Alltså det går i 120 från första sidan. Snabbt inser jag att den här boken är något utöver det vanliga i deckarvärlden, den är väldigt trovärdig.
Det är otäckt, obehagligt, oförväntat, brutalt, spännande etc etc. Adjektiven för att beskriva räcker inte till. Det krävs verkligen fingertoppskänsla för att skriva en så här bra bok.

Jag sörjer med Ebba och det gör ont i mig när hon häller i sig alkohol som bedövning för ett dåligt mående. Jag har själv bevittnat det på nära håll. Angela, denna starka vackra och intelligenta kvinna med, vad jag tolkar det som, ett tungt bagage och tvivelaktiga arbetsmetoder. Simon, en naiv kille som bara vill väl. Sen till den som bara gör mig förbannad John Hellberg, denna mansgris som utnyttjar sin position för att ta makten över de som är beroende av honom. Nicolas, en trasig människa med så mycket ilska och sorg inom sig.
Du beskriver dina karaktärer med en fingertoppskänsla som gör de levande och trovärdiga. Det blir inte bara en bokkaraktär utan de finns där runt omkring nästan på riktigt.
Händelserna som tar oss framåt i boken är helt otroliga, det är så jag häpnar när det oväntade inträffar gång på gång.

Boken är bra, JÄTTEBRA och jag tycker att den bör läsas av alla som gillar deckare och har lite is i magen för det är otäckt, ruggigt och flera gånger oväntat.
Jag hoppas på fler böcker jag vill verkligen veta lite mer framför allt om Ebbas och Angelas bakgrund.
Jasmin och Niklas är tvillingar och träffas på julaftons kväll. De avslutar kvällen hos Jasmin och det slutar med att han somnar efter att de tillsammans tagit droger. När han vaknar sitter Jasmin i soffan; mördad. Nicolas blir misstänkt för mordet på sin syster och får Angela Köhler som försvarare. Och till sin hjälp har hon Ebba Tapper, en arbetslös polis med ett tungt bagage.

Det här är en spänningsroman med action, högt tempo och många twister. En bladvändare där du inte vet vad som ska hända på nästa sida. Det är en spänningsroman utöver det vanliga och språket är rappt och träffsäkert. Det är bara att följa genom en skickligt skriven historia. Hetaste boktipset i höst!
Jag kan erkänna att det var lite knaggligt för mig att komma in i boken och jag var lätt tveksam till var den här boken egentligen skulle sluta men efter ett par kapitel var jag fast. Författaren bjuder på en historia som är så svindlande och så full av vändningar och blindspår så att det är lite svårt att hänga med i svängarna men hon skapar en spänning som är så bra.

Sidorna och kapitlerna rinner iväg och det är svårt att lägga ifrån sig boken. Det är här är verkligen en lättläst, inbjudande och riktigt spännande bok där man man aldrig riktigt kan vara säker på vem som egentligen är mördaren.

Huvudkaraktären Ebba Tapper är väl kanske inte den lättaste person att fatta sympati för, hon har en tung ryggsäck att bära med sitt avslut som polis, sin förmåga att alltid hamna i trubbel och sin problematik med att hantera alkohol MEN hon växer verkligen i längden. En av de saker som jag verkligen uppskattar med Försvararen och Ebba Tapper är författarens förmåga att beskriva Ebbas känslor och agerande kring alkohol. Det är så insiktsfullt och väl beskrivet av hur en förnekande alkoholist resonerar.

Jag ser redan fram emot nästa bok i serien om Ebba Tapper och jag hoppas verkligen att även Angela Köhler och Simon Weyler får plats i den boken.
Tvillingarna Jasmine och Nicolas firar julafton på en bar, dagen innan deras 30-årsdag. Jasmine är i själva verket orolig eftersom hon flera år tidigare fått en spådom om att en av dem inte kommer att överleva sin 30-årsdag. Tillsammans tar de kokain och däckar sedan hemma i Jasmines soffa. Men bara en av dem vaknar igen.
Ebba Tapper, före detta polis blir värvad av den kända advokaten Angela Köhler som biträdande jurist. Hon vill ha hjälp att företräda en känd fotbollsspelare. Nu är det upp till Ebba att leta fram bevis för att personen är oskyldig, i en av Sveriges just nu mest omtalade mordutredningar. Hon tvingas konfronteras med gamla kollegor och frågan är vilken sida som kommer lyckas.

En ny serie av Anna Karolina som lovar mycket gott för framtiden. Det är spänning från första sidan, jag är fast direkt. Det ska bli enormt spännande att få fortsätta följa Ebba och hennes problem. Det är precis en sådan här bok man skulle kunna göra en riktigt bra tv-serie av. Mycket finns att hämta. Slutet i denna bok är så oväntat att ingen kunnat ana...
Jag fastnade inte riktigt för Anna Karolinas senaste roman Sjusiffrigt men böckerna om polisen Amanda Paller älskar jag. Denna nya serie handlar om en före detta polis, Ebba Tapper, och en försvarsadvokat vid namn Angela Köhler. De två kvinnornas vägar korsas och de arbetar ihop för att rentvå en man för mordet på sin syster. Han har somnat i sin systers knä och när han vaknar är hon mördad! Han har tagit droger och blir osäker på om det är han själv som har mördat henne. Det är korta kapitel, rapp dialog, välskrivet och oavbrutet spännande. Och slutet! Slutet! Jag följer gärna dessa två kvinnor i framtida böcker!
När man stolt tror att man kommit på vem den skyldige är och håller fast vid det genom alla turer i boken...men sen blir riktigt förvånad i upplösningen - då är det en bra bok!
En spåtant siar om att bara en av tvillingarna kommer att överleva sin 30-årsdag... Klockan närmar sig midnatt på födelsedagen - vad händer sen..?! Läs den!
Mycket spännande bok med flera tvistar som gör att man inte vet hur boken ska sluta. Trovärdiga karaktärer och mycket driv i storyn. En riktig bladvändare!
Detta var min första bekantskap med Anna Karolina som författare.
Boken har många vändningar, man vet aldrig vad som kommer härnäst och slutet gick inte ana. Flera tvister och i ett högt tempo. Spännande hela vägen.
Många av karaktärerna i boken är trasiga med mycket i bagaget. Opålitliga, alla ljuger för alla. Inte en helt lätt historia att som författare navigera läsaren igenom. Men den binds ihop skickligt. Huvudkaraktärerna den fd. polisen Ebba Tapper och den beryktade advokaten Angela Köhler är en spännande duo som jag kommer vilja läsa mer om, om det blir fler böcker. Vilket jag hoppas det blir.
Ett tvillingpar tillbringar julaftonen tillsammans, det är dagen före deras 30-årsdag. Jasmine har blivit spådd att en av dem inte kommer att överleva julaftonen. Efter att ha festat på en pub fortsätter de hemma hos Jasmine. Eftersatt ha tagit kokain somnar de i soffan. När brodern vaknar upptäcker han att systern ligger död i soffan ,mördad. Han försvinner därifrån men grips senare av polis. En f.d. polis blir engagerad av en känd advokat för att hjälpa till i försvaret av brodern. Hon får då jobba både med och mot sina gamla poliskollegor.
En mycket bra och spännande bok med ett överraskande slut.

E
”Försvararen” av Anna Karolina, som är första delen i en ny serie om polisen Ebba Tapper som headhuntas till en av Sveriges främsta advokatbyråer.

Ebba är den f.d. polisen som har alkoholproblem och som minst sagt om igen hela tiden hamnar i knipa. I ”Försvararen” försöker hon rentvå Nicolas Moretti som sitter häktad anklagad för mord på sin egen tvillingsyster. I boken får man även lära känna polisen Simon som är Ebbas efterträdare och som är med i polisens mordutredning. Allt eftersom kommer den mörka sanning fram...

En bra deckare med många tvister, med drog- och alkoholproblematik och med ett lite annorlunda slut (utan att avslöja för mycket). Serien har potential och hoppas att Ebba kan få ordning på sitt liv...läser gärna fortsättning😊