Felsteg

Maria Adolfsson

Det är morgonen efter oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum, i sällskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjälslagen i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby får i uppdrag att leda mordutredningen, som inte underlättas av att hennes arrogante chef varit gift med offret.

Kanske började allt redan i det märkliga kollektivet på sjuttiotalet. Kanske med ett telefonsamtal i våras. Kanske finns sanningen i byskvallret på puben Haren och Kråkan.

Karen inser att hon måste hitta ett alibi åt en av de misstänkta för att själv slippa skylta med sina misstag. Samtidigt växer en vänskap fram mellan henne och offrets dotter.

Karen Eiken Hornby har återvänt till Doggerland för att glömma sitt förflutna med hjälp av arbete, alkohol och män hon inte tycker om. Nu tvingas hon navigera mellan egna och andras felsteg.

Doggerland är en ögrupp i Nordsjön mellan Storbritannien och Skandinavien. Landet är en kvarvarande del av den landmassa som tidigare förenade de brittiska öarna och den europeiska kontinenten. Idag består Doggerland av huvudöarna Heimö, Noorö och Frisel. Kulturen präglas av en blandning mellan det skandinaviska och det brittiska.

Mindre

Det är morgonen efter oistra, den stora ostronfesten i Doggerland. En kvinna vaknar bakfull på ett hotellrum, i sällskap med fel man. En annan kvinna hittas brutalt ihjälslagen i... Mer

9 utgåvor
Välj utgåva
FelstegSvenska - Inbunden
ISBN: 9789146234173
FelstegSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176471739
FelstegSvenska - Pocket
ISBN: 9789175038520
Doggerland. FehltrittTyska - Pocket
ISBN: 9783471351826
FelstegSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176517727
FelstegSvenska - E-bok
ISBN: 9789146234180
Harha-askelFinska - Inbunden
ISBN: 9789520403409
Harha-askelFinska - E-bok
ISBN: 9789520406615
FelstegSvenska - Inbunden
ISBN: 9789143014693
Jag och sambon köpte några pocketböcker tillsammans, bland annat första och andra delen i en serie av en för mig ny författarbekantskap, Maria Adolfsson.Felsteg är första delen i Doggerlandserien och kom ut i mars 2018. Doggerland i sig är en påhittad ögrupp nånstans mellan Storbritannien och Skandinavien. Uppföljaren och del två har titeln Stormvarning och kom ut i januari i år.

Boken börjar abrupt med en baksmälla morgonen efter den årliga ostronfesten i Doggerland. Polisen Karen Eiken Hornby vaknar på ett hotellrum där hon i fyllan och villan har legat med sin chef. Hon smyger därifrån och åker hem. Senare samma dag kallas hon tillbaka till verkligheten där en kvinna brutalt har bragts om livet i sitt hem. Kvinnan är inte vem som helst utan Karens chefs före detta fru. Och Karen blir utsedd att leda utredningen. Helt lätt är det inte att ta sin chefs plats plötsligt. Faktum är att Karen har det ganska motigt, nästan genom hela boken. När läsaren så småningom även får veta Karens egen hemlighet blir boken inte sämre.

Omfånget på pocketboken är i största laget, ungefär 440 sidor. Men se det sinkar inte mig! När jag väl börjat läsa den här boken har jag svårt att släppa den ifrån mig för att arbeta och sånt. Även om boken börjar rätt klyschigt med vidlyftig kvinnlig polis med alkoholproblem fångas mitt intresse. Till att börja med förstår jag inte passagerna från 1970-talet om ett kollektiv som sprängs in i berättelsen, men det ska klarna.

Jag tycker att det här är en riktigt stark debut och ångrar inte att vi har köpt även del två i serien. Boken är spännande och välskriven och slutet är bara… Tja, läs den så får du se!

Det samlade omdömet från mig blir det högsta.
Betyg 3
Dagen efter den stora ostronfesten i Doggerland vaknar en kvinna upp i fel säng med helt fel sällskap. En annan kvinna hittas mördad i sitt kök. Kriminalinspektör Karen Eiken Hornby får i uppdrag att leda mordutredningen.
Betyg 4
Första delen i Doggerlandserien börjar spännande. En polis vaknar efter en blöt natt och inser till sin förskräckelse att hon delat säng med sin chef. Snabbt lämnar hon hotellet och åker hem. Kort senare får hon veta att ett nord har skett. Den mördade är chefens exfru. Jakten på mördaren svänger flera gånger och spänningen trappas upp gång på gång. En riktigt bra kriminalroman.