Anna-Karin Dejehed

Användarprofil
Jag valde att lyssna på denna bok då ju författaren själv läser den och jag är så väldigt förtjust i hans röst. Och hela hans väsen egentligen.. inte för att jag känner honom.. men vilken underbar människa han verkar vara! En sådan man själv skulle vilja ha i sitt liv. Han har så många olika erfarenheter av livet, både positiva och negativa, och delar mycket frikostigt med sig av allihop. Det är personligt, medryckande, tankeväckande, sorgligt och roligt. En bok för alla!
Jag älskar paj! Det är alltid gott. Snabblagat. Billigt. Och miljövänligt. Just broccoli föredrar jag eftersom jag inte längre äter kött och det är ett bra substitut till just det; rikt på protein och sälta. Och gott såklart! Gärna ihop med rödlök, champinjoner och någon god ost.

Mordet på min mamma

Bok av Carina Westner
Carina Westner skriver ärligt och kärleksfullt om sin mamma och hennes hemska öde. Den 22:a december 2016 blev hon mördad av en okänd gärningsman. En psykiskt sjuk ung man som av oklar anledning valde ut just henne att mörda. Vi får följa Carina och hennes närmsta familj under det fruktansvärda beskedet och den jul som blir allt annat än de tänkt sig, besök på advokatens kontor, begravning, massmedias jakt efter dem samt den nya vardag som de allihop kämpar för att genomleva. Sorgligt och skrämmande men även fullt av hopp och tro om framtiden.
Trots allt mörker en vacker och viktig berättelse. Det finns vanliga människor, människor som du och jag, bakom smaskiga rubriker och löpsedlar. Detta visar Carina tydligt och väl med sin bok!
Att lyssna på Caroline och Ninni är som att hänga med två goda vänner; det är roligt, högt i tak och massa smaskiga detaljer.. om skrivande i och för sig.. men även en hel del om deras person och privatliv. Inbjudande och medryckande. Och visst blir man sugen på att själv skriva en bestseller! Eller en annan bok..

Pocketpodden

Podcast med Lisa Tallroth
För en boktok som jag är denna ett måste! Intressanta diskussioner med aktuella författare om böcker givetvis.. men även om helt andra ämnen.. som den inbjudne författaren i samklang med programledaren generöst delar med sig av. Roligt och lärorikt!

Spegelmannen

Bok av Lars Kepler
Nja. Spegelmannen infriade nog inte mina (i och för sig höga) förväntningar. Men Kepler är alltid bra och även en halvdan historia är bättre än mycket annat.. Det är ofta ett oerhört driv i berättelsen och snyggt gestaltat. Intressanta karaktärer och det är väl just det jag saknar mest i denna åttonde del om Joona Linna; fokus på honom och hans kollegor som vi som läsare ju lärt känna hyfsat väl vid det här laget och vill ha mer av! Trots lite gnäll från min sida kommer jag givetvis att kasta mig över nionde delen när den kommer ut i bokhandeln.. och jag längtar redan!

Airfryer som present

Presenttips av jultomten
Den perfekta presenten till den som älskar mat! Ibland kanske ohälsosam mat.. men till och med pommes frites blir nyttiga(re) med hjälp av denna. Då den kostar lite mer är det tacksamt att få eller ge bort då vi överlag är dåliga på att unna oss själva dyrare saker.

Presentkorg

Presenttips av jultomten
En presentkorg är ju den ultimata gåvan! Både att ge och få. Passar alla. Både svärföräldrar, vänner eller personal på barnens förskola. Anpassa den efter vad personen tycker om. Eller behöver men inte vill köpa själv. Eller varför inte anpassa den efter jul? Som nu! I år får förskolepersonalen en korg med jultema: godis, snacks, dryck och någon inredningsdetalj i rött.

Tyngdtäcke som present

Presenttips av jultomten
Det blev en tidig julklapp till min kära svärmor i år. När tyngdtäcken reas ut för halva priset passar man på! Perfekt gåva att ge till någon som sover oroligt och inte själv har råd att unna sig ett tyngdtäcke. Svärmors glädje var underbar att se!

Vit död

Bok av Ragnar Jónasson
Jag vet inte varför jag är så förtjust i Ragnar Jonassons författarskap.. för det är oerhört dystert och destruktivt. Men också så snyggt och avskalat språk. Och alltid en eller flera twister och det är aldrig som det synes vara. Vit död är titeln och syftar på tuberkulos som har en stor roll i denna roman. En anställd på sanatoriet hittas mördad och Helgi, som skriver uppsats om dessa händelser på 80-talet, nystar och snart sker ännu ett dödsfall. Vem är skyldig till vad som hände då? Och är det samma gärningsman i dag? Spännande!
Omnible använder cookies för att fungera bättre för dig. Genom att använda vår webbplats samtycker du till vår användning av cookies.