Mordet på min mamma

Bok av Carina Westner
Carinas mamma mördades brutalt av en okänd man. Här är hennes berättelse. "22 december 2016. En ung man kliver ur en taxi och börjar gå den kilometerlånga vägen fram mot Råbo. Vid brevlådorna tar han till vänster mot den norra sidan av sjön. Vad tänkte han på, när han gick där i mörkret? På väg till mammas hus." Mordet på min mamma är inte bara berättelsen om hur en okänd man på bara några minuter brutalt, hänsynslöst och kallblodigt knivhögg två människor till döds. Det är även berättelsen om hur en familj överlever det värsta man kan tänka sig. Den allra mest brutala förlusten av en familjemedlem. Var vänder man sig, vem hjälper i krisen? Hur lever man mellan händelsen till dess att gärningsmannen får sin dom? Mordet på min mamma är en unik true crime-berättelse, skildrad utifrån en nära anhörigs perspektiv, och ger en sann och stark bild av hur livet i en sörjande familj ser ut. En bild som skiljer sig från det tidningsrubrikerna berättar.
Jag har lyssnat på Carinas berättelse som ljudbok. Tog mig flera dgr att ta mig genom den för den var väldigt gripande och hemsk att höra. Det är ju inte Carina själv som läser, men på ett sätt känns det så ändå när man lyssnar. Hör hur de anhöriga blivit behandlade, från vården till polis och myndigheter. Helt otroligt!!!
Boken är verkligen en bok som kommer stanna kvar i minnet och jag rekommenderar alla att läsa/höra den.
I fina Hälsingland sker ett dubbelmord. Ett brutalt sådant. Men gärningsmannen är ute i skogen, tänk om han slår till igen!

Det här är en berättelse om en verklig händelse där vi för följa Carina och hennes nära och kära. Allt från tankar till reaktioner efter att en nära anhörig mördats. Från början till slut slukade boken mig. En välskriven bok, ärlig och den berörde mig på djupet.
Carina Westner skriver ärligt och kärleksfullt om sin mamma och hennes hemska öde. Den 22:a december 2016 blev hon mördad av en okänd gärningsman. En psykiskt sjuk ung man som av oklar anledning valde ut just henne att mörda. Vi får följa Carina och hennes närmsta familj under det fruktansvärda beskedet och den jul som blir allt annat än de tänkt sig, besök på advokatens kontor, begravning, massmedias jakt efter dem samt den nya vardag som de allihop kämpar för att genomleva. Sorgligt och skrämmande men även fullt av hopp och tro om framtiden.
Trots allt mörker en vacker och viktig berättelse. Det finns vanliga människor, människor som du och jag, bakom smaskiga rubriker och löpsedlar. Detta visar Carina tydligt och väl med sin bok!