Ester Karlsson med K, #3

Grannar i död och lust

Bok av Christina Olséni och Micke Hansen
Det är städdag i bostadsföreningen Lärkan. Det är inte en dag där alla håller sams inte. Osämjan gror under ytan. Under dagen försvinner en nyinflyttad granne. Han hittas sedan död ovanpå cykelskjulet. Misstankarna faller 78-årige Ester, hennes syster Barbro och svågern Arne. Men sedan dör en granne till, och Ester börjar göra sin egen mordutredning.
En lättsam och humoristiskt pusseldeckare i feelgood-anda. En mysig bok med färgstarka karaktärsskildringar som lockar till skratt.
För tredje gången i ordningen får vi träffa Ester Karlsson med K. Änkan Ester bor med sin kakälskande kakadua Roland i bostadsrättsföreningen Lärkan i Lund. Under den obligatoriska städdagen hittas en av grannarna död. Den säregna Ester, hennes sympatiska syster Barbro och den neurotiske svågern Arne blir genast satta under lupp av kriminalkommisarie Bertilsson och polisaspirant Kowalczyk. När ytterligare en granne dör kort därefter öppnar Ester upp den bortgångne maken Bengts arbetsrum för att sätta igång en egen mordutredning.
Boken beskrivs som en deckare vilka jag tycker är för läskiga att läsa i vanliga fall. Trots mord och död är det här ingen läskig bok utan trevlig bok med humor och sympatiska personporträtt. Ett utmärkt tidsfördriv och underbar avkoppling.
Ester, Barbro och Arne hamnar som vanligt i händelsernas centrum när nya dödsfall drabbar deras grannar. Ska Ester lyckas lösa fallet före poliserna? Ska Arnes bil överleva ännu fler utryckningar? Boken är lite seg i början men ökar i intensitet ju längre storyn går.
Recension 🌸 Grannar i död och lust av Olseni & Hansen

Detta är den tredje fristående delen av Ester Karlsson med K.

Jag älskar författarnas sätt att skriva, har skrattat högt flera gånger.
Lättläst så sidorna flyger fram.
En äkta bladvändare är denna boken.
Jag gillar humorn. Men ändå finns de ett allvar som balanseras på ett bra sätt. Spänning som hålls uppe i genom hela boken.
Miljöbeskrivningar är härliga och väl beskriva på ett lättsamt sätt.
Omslagen på böckerna i serien gillar jag skarpt.
Jag hoppas de blir fler böcker med Ester Karlsson och gänget på Lärkan.
Jag rekommenderar dig att läsa hela denna underbara serie om Ester Karlsson med K.