Serien om Malin Fors, #7

Vindsjälar

Souls of Air
Bok av Mons Kallentoft
Luften vibrerar av hetta. En ovanlig sensommarstorm närmar sig Linköping och på ett vanskött äldreboende hittas den 79-årige Konrad Karlsson död, hängd i sladden till sin larmknapp.Det mesta tyder på självmord, men när Malin Fors och hennes kolleger talar med personer i hans omgivning vittnar alla om en man som trots sina krämpor var full av livsvilja. Omtyckt av personalen och ett slags extramorfar för Malins dotter Tove, som sommarjobbar på boendet. Misstankarna om att Konrad inte själv tog sitt liv förstärks vid obduktionen. En utredning inleds, men ingenting tycks gå ihop. Vem har något att vinna på en sjuk gammal mans död, ens i ett samhälle där kapitalet tycks stå över människovärdet?Den senaste tiden hade Konrad skrivit flera ilskna insändare om bristerna på äldreboendet och girigheten hos ägaren Hans Morelia. Kanske har någon velat tysta honom, nu när koncernen är på väg att säljas till ett amerikanskt riskkapitalbolag. Eller är det ett barmhärtighetsmord? Samtidigt känner sig Hans Morelia alltmer hotad. Någon verkar förfölja honom. Och trots att han försöker intala sig själv att allt bara är inbillning kan han inte värja sig. Insikten att hans miljoner inte kan skydda hans älskade nioåriga dotter föder en skräck större än någon han tidigare upplevt.
Jag verkligen älskar Kallentofts sätt att skriva och han är verkligen en av mina favorit författare.
Den här boken är välskriven och drar upp ett viktigt ämne. Men jag upplever inte historien som särskilt spännande, jag saknar den där lilla sista delen som Mons Kallentoft alltid brukar kunna väva in i sina böcker. Boken är helt klart läsvärd men efter att ha älskat de andra i samma serie blev jag lite besviken på just denna.
Som vanligt spännande bok av en av mina favoritförfattare Mons Kallentoft.
Jag tycker att hans serie om Malin Fors är helt ok, jag tycker helt klart att hans andra serier är mycket bättre men jag älskar hans sätt att skriva på!
Den här boken har ett otroligt viktigt tema, våra äldre i samhället och ålderdomshem.
En riktigt tankeställare får man när man läser boken, man börjar fundera på hur världen och samhället egentligen ser ut och vad vi egentligen kan göra för skillnad för våra äldre