En man, flera liv

Bok av Tomas Öberg
Tack för läsning lättläst språk men jobbiga ämnen den fångade verkligen mig svårt att lägga ifrån sig. Jag tycker du fångat boken i inledningen nån som varit med om mycket & gillar att berätta. Gillar att du lagt in din egen reflektion efter & att läsaren oxå får uppmaning att reflektera."
En man, flera liv är en självbiografi skriven av Tomas Öberg. Det som gör denna självbiografin speciell, är att den är skriven som en historia. Hans historia är skriven som att man ska tänka att en vän berättar sin historia. Alltså är upplägget annorlunda jämfört med andra självbiografier. I ”En man, flera liv” får vi följa Öbergs liv. Vi får läsa om olika liv han levt och vi får följa hans liv från barn till vuxen. I boken får vi bl.a. följa med när Öberg flyr till Australien, lär sig surfa, lever med självhat och andra knepiga situationer. Efter alla kapitel finns det en sida med en fråga som hör till kapitlet, fast frågan är riktad till läsaren där det även finns en sida avsedd för skrivande, där man kan skriva om man vill.

Åldersgrupp: Unga vuxna+
Antal sidor: 130 sidor
Författare: Tomas Öberg
Betyg: 🌊🌊🌊➕ (3,5) Det går ju inte att sätta betyg på Tomas Öbergs liv, men betyget är för hur boken är skriven osv.

I början tyckte jag att det gick lite segt, men allt eftersom blev det allt enklare att läsa. Jag tror att det gick segt i början eftersom jag inte är van att läsa denna typen av böcker. Boken är ganska mastig, det är mycket tunga ämnen, med mycket text på varje sida. Varje kapitel är runt 10+ sidor, men ett stort plus är att varje kapitel är indelat i mindre delar. Det gör boken enklare att läsa. Det är väldigt spännande att få följa Öbergs liv och se hur han förändras allt eftersom han upplever nya saker. Jag tycker det är ett spännande upplägg med plats för egna tankar och reflektioner. Det är även tydligt vad Öberg tycker och tänker om olika grejer. Ska man läsa boken, får man vara beredd på att man kan behöva dela upp boken i flera delar, då det är mycket intryck, insikter och händelser som behöver ”smältas” innan man kan fortsätta. Boken är skriven som att det är talspråk, därför är allt inte grammatiskt korrekt, men innan man börjar läsa boken så framkommer det rätt tydligt att det är talspråk i boken, om man läser mellan raderna. Det fanns en del stavfel i boken, som var tydliga stavfel, vilket jag störde mig lite på. Men stavfelen är egentligen inte så viktiga eftersom man förstår historien ändå. Jag tycker att det helt klart är en läsvärd bok med mycket intressanta tankar och insikter där man själv får tänka till ibland.